EmekManşet

2021’in ekim ayında en az 165 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti

0
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, (İSİG) eEkim ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre Ekim ayında en az 165, yılın ilk on ayında ise en az bin 853 işçi hayatını kaybetti.

Asgari ücret tartışmalarının başladığı hatırlatılan raporda, iktidarın medyada 3 bin 500 ve 3 bin 800 civarında ücret dillendirerek seçim kozu olarak kullandığı belirtildi: “İşçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesi açısından asgari ücret mücadelesi önemli bir başlık. Sağlıklı, yeterli, dengeli beslenme ve sosyal yaşamın idamesi sağlığımız için olmazsa olmaz.”

İşçilerin taleplerini mücadeleyle kazanacağı belirtilen raporda, asgari ücretin ortalama ücret haline getirildiğine vurgu yaparak, görüşmelerin TRT’den canlı olarak yapılması istendi.

 İki çocuk, 16 kadın, beş göçmen işçi yaşamını yitirdi

Raporda, 2021 yılının ilk on ayında en az bin 853 işçinin hayatını kaybettiği vurgulandı. Hayatını kaybeden işçinin 145’inin ücretli, 20’sinin ise kendi hesabına çalıştığı belirtilen raporda, yaşamını yitirenlerin 16’sının kadın olduğu ifade edildi. 5 göçmen işçinin yaşamını yitirdiği açıklanan raporda, iş cinayetlerinin en çok inşaat, ticaret, tarım sektörlerinde yaşandığına dikkati çekildi. İşçi ölümlerinin en fazla pandemi nedeniyle olduğunu vurgulandı.

Raporda iki çocuk işçinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 51 işçinin ise 51 yaş ve üzerinde olduğu kaydedildi.  Rapora göre iş cinayetlerinin en fazla yaşandığı iller ise sırasıyla İstanbul, Kocaeli ve Antalya olarak açıklandı.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.