LGBTİ+ManşetTürkiye

2021 İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası bilançosu: İkisi çocuk toplam 40 kişiye dava açıldı

0

Kaos GL, 2021 İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’na ilişkin bilançoyu açıkladı.

Buna göre, 2021 Onur Haftası’na ilişkin şimdiye kadar altı ayrı dava açıldı. İstanbul Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınanlara açılan davaların yanı sıra, yine polisin saldırdığı Maçka’daki pikniğe katılan bir kişiye de dava açıldı.

İkisi çocuk toplam 40 kişiye açılan davalarda, LGBTİ+ hak savunucuları 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten yargılanıyor.

İddianamelerde polis işkencesi yer almadı

Onur yürüyüşü günü, polis işkencesiyle Mis Sokak’ta 19 kişi gözaltına alındı. 19 kişi hakkında 2911 Sayılı Kanuna muhalefet iddiasının yanı sıra görevi yaptırmamak için direnme iddiasıyla da dava açıldı. Hazırlanan iddianamede polis işkencesine yer verilmedi. LGBTİ+ hak savunucularının cezalandırılmaları isteniyor.

Onur Yürüyüşü’nde polis işkencesine maruz bırakılan LGBTİ+ hak savunucularına açılan bir diğer davada ise yedi kişi yargılanıyor. 2911 sayılı Kanuna muhalefetten yargılanan hak savunucularının uğradığı polis şiddeti İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun hazırladığı bu iddianamede de yer almadı.

Fotoğraf: sendika.org

Cihangir’de polis saldırısı ile gözaltına alınan üç kişiye ayrıca dava açıldı. Polis şiddetinin yer almadığı iddianamede, hak savunucularının yine 2911 sayılı kanuna muhalefetten cezalandırılması talep ediliyor.

Onur Yürüyüşü sırasında polis şiddetiyle Cihangir’den gözaltına alınan iki çocuğa da dava açıldı. Aynı iddianame ile yargılanan çocukların davası Çocuk Mahkemesi’nde görülecek.

Fotoğraf: Levent Pişkin

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında 22 Haziran 2021’de Heybeli’de yapılması planlanan ancak yasaklanan, yasağın ardından Maçka Parkı’na taşınan ve burada polis saldırısıyla engellenen pikniğe katılan bir kişiye de dava açıldı.

LGBTİ+’lara saldıran polisin şikayetiyle açılan davada da bir kişi hakaretten yargılanıyor.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.