2013’ün Yeşil Atlas’ı geliyor : Bir ağaç neden kutsaldır?

Atlas Dergisi’nin doğa eki Yeşil Atlas’ın 2013 sayısı derginin Kasım sayısı ile birlikte yayında. Yılda bir kere çıkan Yeşil Atlas’ın bu yılki konusu ”bizi besleyen doğa” oldu. Hiç farketmesek de, uğruna çalışmasak da doğal düzen devam ediyor ve insanoğlu karnını doyuruyor, çıplaklığını örtüyor, barınıyor doğanın verdikleriyle. Lakin, insan bu ya, çiğ süt emmiş, yaptığı haksızlıklar da boyu geçti!

İnsan doğayı bilse belki sever, sevse korur, sakınır diye düşünüyoruz. İşte bu bilgi eksikliğini doldurmak için yayınlanıyor Yeşil Atlas.

Yeşil’in içinde topraktan, mantarlara; arılardan yenebilir otlara kadar pek çok konu var. Hepsinin ortak noktası bizi doyuruyor olmaları.

Ve elbette doğaya yaptıklarımız karşısında çaresiz kalacak olan okurun yüreğine su serpmeden bırakmadık. Şehirde dahi kendi gıdamızı yetiştirebileceğimize dikkat çektik, örnekler sunduk.

Bir şey daha fısıldayayım, Yeşil Gazete sayfalarından tanıdığınız Durukan Dudu, Aytaç Timur da yazılarını esirgemedi Yeşil Atlas’tan.

Nasıl edineceğiz bu Yeşil Atlas’ı diye soruyor olmalısınız?!. Kasım ayındaki Atlas Dergisi’nin eki olarak armağanınız olacak. Gelin de sevinmeyin şu işe!

Yeşil Atlas’ın bu yıl ortaya koyduğu bir soru var, cevabını hep birlikte bulmamız, tecrübe etmemiz gerek: Bir ağaç neden kutsaldır?

Buyrun, çıkın işin içinden. Soruyorum gerçekten:

Bir ağaç neden kutsaldır?

 

Haber: Güneşin Aydemir

(Yeşil Gazete)

Güneşin Aydemir
Güneşin Aydemir
Geçmiş: 1971’de Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. Öğrenci kolundan, kulübüne; dernekten platforma, mahalle kozasından apartman yöneticiliğine kadar sivil toplumun olduğu her işe burununu soktu. Şimdi: Buğday Ekolojik Yaşam Destekleme Derneği’nde ne iş olsa yapıyor. Yılda bir kere Yeşil Atlas Dergisini hazırlıyor. Kazdağı’nda Yaşam Okulu diye bi projesi var. Orada müdire hanımcılık oynuyor. Yeşil Gazete’ye baygınken getirildi. Birbiriyle alakasız hobileri var: doğal örüntüler, doğa-insan ilişkileri, ekolojik yaşam kültürü, ekolojik kehanetlerde bulunmak, vatandaş bilimi, geleneksel iklim bilgisi, masallar… Gelecek: En büyük hayali, Sarıkamış ormanlarında yaşayan o bozayı gibi güneşin doğuşunu sessizlik ile seyredebilecek saf bir ruh haline gelebilmek…

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR