2011’de 9179 kitap yayımlandı

Türkiye’de 2011 yılında yayımlanan kitap sayısı 9179 oldu. Pandora kitabevinin Rakamlarla 2011 başlığıyla duyurduğu bilgilere göre bu kitapların 6170’i telif, 2609’u ise çeviri.

2011’de en çok kitap yayımlayan ilk 3 kitabevi ise şöyle: İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları ve Can Yayınları. 2011 yılında ortalama kitap satış fiyatı ise 9,35 dolar (yıl sonu kuruyla yaklaşık 17,7 TL) oldu.

2011’de yayımlanan kitapların türlere göre dağılımı incelendiğinde roman ve öykü kitaplarının 2216 kitapla birinci sırada olduğu görülüyor. Bunu 810 kitapla tarih, 507 kitapla şiir kitaplar izliyor.

Pandora Kitabevi’nde yılın en çok satan ilk üç kitabı ise şöyle:

Edebiyat alanında Ayşe Kulin’in Hayat: Dürbünümde Kırk Sene 1941-1964, Elif Şafak’ın İskender ve Umberto Eco’nun Prag Mezarlığı. Edebiyat dışı kitaplardan ise Canan Efendigil Karatay’ın Karatay Diyeti, Yılmaz Özdil’in İsim, Şehir, Hayvan ve Bejan Matur’un Dağın Ardına Bakmak.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

EkoFilm Platformu’ndan ‘Çevre Dostu Prodüksiyonlar’ için rehber

EkoFilm: Sürdürülebilir Yapım Platformu'nun rehberi, film ve medya sektörünü dönüştürmek isteyen tüm sektör profesyonellerine yönelik hazırlandı.

Tanrı ve şiddet

İlahi şiddetin amacı hukuksal bir yaptırım ya da düzen değil, aksine kurbandır.

Kadıköy Kaymakamlığı ‘Queer’in gösterimini yasakladı: Toplum barışını tehlikeye atar!

MUBI, yasak kararının sanatı ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir müdahale olduğunu belirterek,  festivalin tamamen iptal edildiğini duyurdu.

BİFED’de büyük ödül yerlilerin mücadelesini anlatan Twice Colonized’ın

11. Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. İlk kez mansiyon ve müzik ödülleri verilen festivalde Açık Radyo ve Gebze'de katledilen hayvanlar unutulmadı.

EN ÇOK OKUNANLAR