Uncategorized

17 Ocak 2014

0

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 41 kişinin verilen yakalama kararı kalktı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 25 Aralık’ta yapılan ikinci ayağında 41 kişi hakkında verilen yakalama ve gözaltı kararları kaldırıldı. Gözaltı kararı kaldırılan kişiler davetiyeyle savcılıkta ifade vermeye çağrıldı. Bianet’in haberine göre yakalama kararını çıkaran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş 26 Aralık’ta soruşturma yapmasının engellendiğini açıklamasının ardından 27 Aralık’ta görevden alınmış, dün Tekirdağ’a tayin edilmişti.

Lice Katliamı davasında sanıkları tutuklamaya ret

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Lice katliamı davasının 16 Ocak’taki ilk duruşmasında, sanıkların tutuklanması talebi reddedildi. Bianet’in haberine göre mahkeme delilleri yetersiz buldu.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 22 Ekim 1993’te 16 kişi öldürüldü, çok sayıda ev ve işyeri yakıldı. Yüzlerce kişi göçe zorlandı. Dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile Üsteğmen Tünay Yanardağ olayın failleri olarak suçlanıyor, bugün ilk kez hakim karşısına çıktılar. Hatipoğlu ile Yanardağ hakkında “Taammüden öldürme”, “Halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik”, “Cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma” suçlarından 16’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu haberi yapan kanallara RTÜK’ten ceza

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre RTÜK Üst Kurulu yolsuzluk operasyonuyla ilgili haber yapan kanalların yayınlarının:

  • “Hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz” ve
  • “Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez veya suçluymuş gibi gösterilemez, yargıya intikal eden konularda yargılama süresince, haber niteliği dışında yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkiler nitelikte olamaz”

maddelerinin ihlal edildiğine karar verdi. Uyarı cezası verilen kanallar arasında Samanyolu TV, Bugün TV, Kanal Türk, MTV, Cem TV, Sokak TV, Halk TV, Ulusal TV bulunuyor.

HSYK Teklifi TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu (HSYK) Adalet Bakanı’na bağlayıp süper yetkiler veren HSYK Teklifi 7 gün süren tartışmanın sonunda TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçti. HSYK Teklifi 21 Ocak Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda kesintisiz şekilde görüşülüp hızla yasalaştırılacak.

Fotoğrafçı Ara Güler yoğun bakımda

Türk fotoğrafçılığının önemli ismi Ara Güler böbrek yetmezliği nedeniyle Memorial Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.