ManşetTürkiye

Atilla Taş ve gazetecilere tahliye kararı veren hakimler açığa alındı

0

HSYK, FETÖ davasında yargılanan Atilla Taş ve gazeteciler hakkında tahliye kararı veren hakimleri açığa aldı. Ayrıca 45 hakim ve savcının da meslekten ihraç edilmesine karar verildi.

“FETÖ’nün medya yapılanması” davasında 21 kişi için tahliye kararı veren hakimler açığa alındı.

Habertürk gazetesinden Fevzi Çakır’ın haberine göre, “FETÖ’nün medya yapılanması” davasında 21 kişiye tahliye kararı veren Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, hakimler Barış Cömert ve Necla Yeşilyurt Gülbiçim, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alındı.

Tahliye kararı verilen 21 sanıktan 13’ü bir başka soruşturma kapsamında, 8’i ise savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmıştı.

Davada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen şarkıcı Atilla Ataş ve gazeteciler Ali Akkuş, Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer’in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme” ve “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından tekrar gözaltına alınmasına karar verilmişti.

Cumhuriyet savcısının itirazını değerlendiren 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Büşra Erdal ve Muhammed Sait Kuloğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar vermişti.

8 şüpheli, cezaevi çıkışında yakalama kararı gereğince hakim karşısına çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştı.

HSYK, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 45 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

 

(Habertürk, Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.