17 Kasım’ın 40. yıldönümünde Yunanistan karıştı

Yunanistan’ın çeşitli kentlerinde, 17 Kasım öğrenci ayaklanmasının 40. yıldönümü nedeniyle yürüyüşler yapıldı. Gösteriler sırasında Sintagma Meydanı’nda çırılçıplak soyunarak polislere karşı eylem yapan iki Fransız gözaltına alındı.

Atina’da, çeşitli öğrenci dernekleriyle siyasi parti temsilcileri ve sol grupların, Teknik Üniversite (Politehnio) önünden başlayan geleneksel yürüyüşü ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nin önünde son buldu.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş sırasında ABD ve NATO karşıtı sloganlar atan göstericiler Avrupa Birliği, ABD ve Nazi bayrağı yaktı.

Atina’da, akşam saatlerindeki yürüyüş sırasında parlamento çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, göstericilerin parlamentonun önünde bulunan Meçhul Asker Anıtı’na yaklaşmalarına izin vermedi.

Kentte, kamu kuruluşları ve yabancı misyon temsilcilikleri önündeki noktalarda 7 binin üzerinde polis görev yaparken, kent merkezinde bazı caddeler ve metro istasyonları trafiğe kapatıldı.

Yürüyüş sırasında göstericilerle polis arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Eksarhia Meydanı’nda kendilerini iktidar karşıtı anarşistler olarak tanımlayan göstericilerle polis arasında küçük çapta arbede yaşandığı bildirildi.

Selanik’te, kent merkezindeki Aristotelyos Üniversitesi önünde toplanarak Amerikan Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçen göstericilerle polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Göstericiler ABD Konsolosluğu önünde ABD ve Avrupa Birliği bayrağı yaktı.

Patra’da da 17 Kasım yürüyüşü sırasında bazı öğrenci gruplarının taş ve molotofkokteylleriyle saldırması üzerine, polisin gaz kullanarak müdahale ettiği bildirildi.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR