ManşetTürkiye

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14. yılı

0

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14’üncü yıldönümünde, Gölcük, Adapazarı, İzmit ve Yalova gibi en çok can kaybının yaşandığı merkezlerde yakınlarını kaybedenler depremin gerçekleştiği 03:02’de yakınlarını andı.

Depremin en büyük yıkıma yol açtığı Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Kavaklı sahilindeki anma etkinlikleri ardından, törene katılanlar felaketin olduğu saat 03.02’de Deprem Anıtı önünde bir araya geldi. Burada depremde yaşamını yitirenler anısına denize çelenk ve kırmızı karanfil bırakıldı.

İzmit’te de  Merkez Bankası önünde saat 02.00 sıralarında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde meşalelerle Anıtpark Alanı’na kadar yürüdü. Anıtpark Anıtı önünde saat 03.02’ye kadar bekleyen grup daha sonra sessizce ayrıldı.

Depremde büyük bir bölümü yıkılan, yaklaşık 4 bin kişinin yaşamını yitirdiği Adapazarı’nda da, felaketin 14’üncü yıldönümüne katılanlar, benzer felaketlerin yaşanmaması isteğiyle dilek balonları uçurdu. Marmara depreminin 14’üncü yıl dönümünde Sakarya’da Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişi, deprem kurbanlarını andı. Anma törenine her yıldönümüne katılan depremde 5 yaşındaki kızını kaybeden Hayriye Yanıldı da kızının fotoğrafıyla katıldı. Saatler 03.02’yi gösterdiğinde anma için toplananlar saygı durusunda bulunduktan sonra bir daha felaket yaşanmaması için dilek balonları uçurdu.

Can Dündar tarafından hazırlanan 17 Ağustos Gölcük Depremi Belgeseli

2 bin 504 kişinin yaşamını yitirdiği Yalova’da ise Deprem Anıtı’nda saat 03.02’de anma töreni düzenlendi. İl yöneticilerinin yanı sıra depremde yakınlarını kaybedenler ve çok sayıda kişinin katıldığı anma töreninde dualar okundu, gözyaşları sel oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu beton bloklara çiçek koyanlar, 14 yıl önceki acıyı bir kez daha yaşadı. Deprem Anıtı’nın içinde bulunan fotoğraf sergisi de gezildi. Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG) üyeleri de Deprem Anıtı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerinde meşalelerle yürüdü.

(DHA)

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.