Uncategorized

13 Ocak 2014

0

İnce: “Ya Rab bir Bilal uğruna hukuk devleti batıyor”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Sakary Karasu ilçe aday tanıtımı toplantısında hükümeti eleştirdi:

“Bu topraklarda bin 400 yıldır Müslümanlık yokmuş gibi her şeyi onlardan öğreneceğiz. Sanki bir tek bunlar Müslüman. ‘Haram helal ver Allah’ım, Tayyip kulun yer Allahım’ kafasındasın. Yetimin hakkını yiyorsun, devletin parasını çalıyorsun, imar rezaleti sende, yatak odasında kasa sende. Sonra diyorsun ki savcı soruşturmasın, emniyet kovuşturmasın, kimse gereğini yapmasın. Utanmıyorsun değil mi utanmıyorsun? Polis, savcı, şimdi de HSYK değiştirilmeye çalışılıyor. Diyorsun ki bu bir istiklal savaşı. Ben de diyorum ki bu bir ‘istikBilal’ savaşıdır. Türkiye’de ya Rab bir Bilal uğruna hukuk devleti batıyor.”

Olaylı Kasımpaşa-Beşiktaş maçı için maç tekrar kararı

TFF Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 30. maddesi uyarınca müsabakanın daha sonra belirlenecek bir tarihte, başlangıcından itibaren tekrarına, yalnızca tekrarına karar verilen müsabakanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar verdi.

Siirt- Pervari’de çocuk gelin ölümü

Siirt’in Pervari ilçesinde, 12 yaşında görücü usulüyle evlendirilen ve 13’ünde anne olan 14 yaşındaki Kader Erten, bir süre önce erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci çocuğunun ölümünün ardından evinde silahla vurulmuş halde bulundu. Eşi Mehmet Atak’ın ailesi, gelinlerinin ikinci çocuğunu kaybettikten sonra bunalıma girdiğini ve odasından çıkmadığını iddia ederek, silahla intihar ettiğini ileri sürdü.

Sarıgül: “Kentsel dönüşüm yıkım olmayacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül Bakırköy mitinginde İstanbul için projelerini açıkladı:

“Bugünden sonra İstanbul’da plansız, trafiği aksatmayan hataların önüne geçeceğiz. Planlı bir gelişmeye İstanbul’un ihtiyacı var. İstanbul’da gelişi güzel değil planlı çalışmanın zamanı geldi mi? Kentsel dönüşümün yıkım olmaktan çıkarmanın zamanı geldi mi? Vatandaşlarımın onayı olmadan bir tek binayı bile bana Allah’tan başka kimse yıktıramaz. Ulaşımı yeni baştan düzenleyeceğiz. İstanbul trafiğinin çilesine sosyal demokratlar son verecek.”

You may also like

Comments

Comments are closed.