LGBTİ+ManşetTürkiye

12 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılandığı davada beraat talepleri reddedildi

0
Fotoğraf: Boğaziçi LGBTİ+ Twitter hesabı

Gökkuşağı bayrağı taşıdığı ve destek olduğu için yargılanan 12 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin davasının ilk duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi‘nde görüldü.

Dava 28 Haziran’a ertelenirken, yargılanan kişilerin beraat talepleri reddedildi. Yurt dışı yasakları da devam edecek.

Kaymakamlıktan eylem yasağı

Kağıthane Kaymakamlığı bugün davanın görüleceği İstanbul Adliyesi çevresinde eylem ve etkinlikleri bir gün süreyle yasakladı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, eylem yasağının gerekçesi olarak pandemi gösterildi:

İlçemiz sınırları içerisinde yapılacak olan veya yapılması muhtemel açık/kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması benzeri faaliyetleri öncesinden tespit edebilmek amacıyla sosyal medya ve açık kaynaklardan usulüne uygun yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda; 03/06/2021 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi Meydanı ve çevresine çok sayıda toplanma çağrıları yapıldığı tespit edilmiştir.

Bu kapsamda; ilgili kanun maddeleri ve buna ek olarak Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili hükümlerine istinaden genel sağlığın ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi adına;

Çağlayan Adliyesi Meydanı ve çevresinde gerçekleştirilmesi planlanan eylem, gösteri, toplanma, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi vb. tarz eylem ve etkinlikler 03/06/2021 tarihinden itibaren 1 (bir) gün süreyle yasaklanmıştır.”

Fotoğraf: Boğaziçi LGBTİ+ Twitter hesabı

‘LGBTİ+lar susturulamaz ve gökkuşağı yargılanamaz’

Ancak, bu yasak kararına rağmen Boğaziçi BÜLGBTİ+ Kulübü, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, haksızca yargılanan arkadaşları için burada toplandıkları ve varoluş haklarını savunmaktan bir gün bile geri durmayacakları ifade edildi:

Devletin ve polisinin insanlık dışı pratiklerine asırlardır maruz kalan lubunyaların sokakta olmasının ve elinde bir gökkuşağı bayrağı taşımanın dahi suç sayılmaya çalışıldığı bir ülkede bize yaşama hakkı tanındığını kim iddia edebilir? Bizler toplum baskısını da, devlet eziyetini de, mevcut rejimin kurmayı amaçladığı tahakkümü de çok iyi tanıyoruz, ve her fırsatta bizi ezmeye çalışan bu güçlere karşı varoluşumuzu sürdürüyor ve savunuyoruz.

Sokaklarda kendi renklerimizle yürümemizin yasaklanmaya çalışıldığı, her türlü eylemden lgbti+ların silinmeye çalışıldığı, iç içe olduğumuz feminist mücadeleyle 8 Mart’ta ve öncesinde gökkuşağı bayrakları üzerinden ayrıştırılmaya çalışıldığımız bir rejimde yaşamayı kabul etmiyoruz, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Onların bizlerle gösterdiği dayanışmanın bizim cesaretimizi ve birliğimizi nasıl kuvvetlendirdiğini öğreneceksiniz ve bizi korkutmaya çalıştıkça karşınızda bir çığ gibi büyüyen bu direnişin çok yakında altında kalacağınızı göreceksiniz.

Bizi kendimiz olmaktan bir gün bile alıkoyamayacaksınız. Gökkuşağını gökyüzünden silmek ne bir bulutun, ne bir rüzgarın, ne de faşist diktanın elinden gelir. Tüm renklerimizle parlamaya devam edeceğiz ve sizlerin üzerimize bir set gibi çekmeye çalıştığı karanlığı boğacağız. Varoluşumuz yasaklanamaz, LGBTİ+lar susturulamaz ve gökkuşağı yargılanamaz!”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.