Kültür-SanatLGBTİ+Manşet

11. Pembe Hayat Kuirfest, 30 Eylül’de başlıyor: Yasaksa Yasak!

0

Geçen 10 yılı onlarca yasağa rağmen sürdüren Pembe Hayat KuirFest, bu yıl da dolu bir programla seirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 30 Eylül’de başlayacak festivalde, bu yıl da kısa ve uzun filmler, tiyatro oyunları, gazinolar, atölyeler, partiler ve konuklar yer alacak.

“Yasaksa Yasak” etiketinin öne çıkarıldığı festival, 2 Ekim’e kadar Ankara‘da devam edecek, 16-18 Ekim’de ise İstanbul‘a taşınacak. İstanbul programı 12 Eylül’de Nükhet Duru’nun sahne alacağı gazino programıyla başlayacak.

Lale Mansur‘dan Popo Fan‘a, Kami Sid‘e kadar birçok sanatçının yer alacağı festival, 58 film gösterimi, beş özel atölye, beş etkinlik ve bir tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Öne çıkan programlar İstanbul Sözleşmesi Etkinliği, Lale Mansur Eşliğinde Düş Gezginleri Gösterimi, Mubi ve Başka Sinema Seçkileri olurken yönetmen Metin Akdemir Film Hayal Atölyesi, Zeynep Su Topal Kuir Drama ve Aras Örgen “Aktivizmde Kişisel Esenlik ve Kolektif İyileşmenin Temelleri” atölyelerini gerçekleştirecek.

Programdan seçmeler

Ateşli ve Gözüpek: Lale Mansur Eşliğinde Düş Gezginleri Gösterimi: 15 Ekim 2022 / 18:00 Düş Gezginleri film gösterimi ardından / Pera Müzesi, İstanbul

Kolaylaştırıcılığını KuirFest Direktörü Gök Akyel ve kuir sinemacı, aktivist, Hayalimdeki Sahneler filminin yönetmeni Metin Akdemir’in gerçekleştireceği söyleşi, ateşli ve gözü pek Lale Mansur Sineması’nı tüm açıklığıyla ortaya koyacak.

Vazgeçmiyoruz: İstanbul Sözleşmesi Özel Etkinliği: 15 Ekim 2022 / Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği‘nin Moxie Film’le beraber hazırladığı “Bu Kalabalığı Hatırla” belgesel serisinin ilk bölüm özel gösteriminin ardından gerçekleşecek olan oturum Janset Kalan’ın kolaylaştırıcılığında, yönetmenler Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu, belgeselde yer alan muhabir, editör ve yayın yönetmeni Yıldız Tar, KİH-YÇ’den Berfu Şeker ve İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’ndan İrem Gerkuş‘un katılımıyla sürdürülecek.

Oscar Adayı Kaçış, Başka Sinema Ortak Gösteriminde!: 2 Ekim 2022 / 19:45 / Goethe-Institut, Ankara, 15 Ekim 2022 / 21:15 / Kadıköy Sineması, İstanbul

Afganistan‘dan Danimarka’ya uzanan 90 dakikalık bir göç hikayesini, eşcinsellik, toplumsal cinsiyet, insan hakları, adaletsizlik ve yurtsuzluk kavramlarını odağına alarak işleyen film, Danimarka adına 2022 En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel ve En İyi Uzun Metraj Animasyon dallarında Oscar adayı olmuştu.

Kısalardan Hisseler: MUBI özel seçkisi: Daha çok kısa filmlerden oluşan seçkide sekiz kuir film sunulacak.  Seçki ücretsiz olarak herkese açık olacak.

Ayrıntılı bilgi ve program için tıklayın.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.