DuyurularManşet

Zumbara soruyor: “Nasıl bir dünya?”

0

Zaman Kumbarası “Zumbara”, sosyal medyada başlattığı kampanyayla “Nasıl bir dünya istiyoruz?” diye soruyor.

“Para yerine zamanın kullanıldığı sosyal paylaşım ağı” Zumbara’nın başlattığı kampanyayla, insanların gönüllerinden geçen dünyayı en iyi anlatan fotoğrafların paylaşılması amaçlanıyor.

!f İstanbul Film Festivali de kampanyayı destekliyor. Paylaşılanlar arasında en beğenilen 22 fotoğrafın sahibine !f Istanbul Film Festivali’nde dünyayı değiştiren insanların umut verici hikayelerini konu alan “SEV & DEĞİŞTİR” bölümündeki filmlerden birine 2 kişilik bilet armağan edilecek.

 

 

Kampanyaya katılmak ise gayet basit: “Size ilham veren ve kalbinizin mümkün olduğuna inandığı dünyayı en iyi anlattığını düşündüğünüz” fotoğrafın ve bunun nedeninin 12 Şubat’a kadar Zumbara’nın facebook sayfasındaki “Nasıl bir dünya?” albümüne yüklenmesi isteniyor. 12 Şubat’a kadar en fazla beğenilen (“like” alan) 22 fotoğrafın sahibine, 13 Şubat günü bilet kazandıkları filmin adı bildiriliyor.

Zumbara’dan yapılan açıklamada, “Sayfaya yüklediğiniz fotoğrafı kendiniz çekmediyseniz, lütfen referans vererek paylaşmayı unutmayın” hatırlatması da yapılıyor.

Zumbara, insanların talep ve arz ettikleri hizmet ve yardımları birbirlerinden, “zaman” karşılığında alabildikleri bir sosyal paylaşım ağı. Kendisini “Zumbara bir sosyal değişim hareketidir. Bu sosyal değişim hareketini gerçekleştirenler ise paylaşım kültürüne inanan ve daha fazlasını yapmak isteyen insanlardır.” cümleleriyle tanıtan topluluk, özellikle son yıllarda tüm dünyada görülen dayanışma ve paylaşım ağlarına iyi bir örnek olarak gösteriliyor.

Zumbara’yla ve kampanyayla ilgili detaylı bilgiye topluluğun blog sayfasından ulaşılabilir.

 

(Yeşil Gazete)


More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.