Sivil Toplum

Zumbara’da Sahne Senin!

0

Yapmayı sevdiğimiz şeyleri belki de para etmedikleri için yavaş yavaş yapmayı bıraktığımız; böylelikle kendimizi anlatmaktan, yaratmak, üretmek ve keyif almaktan, kendimizden vermekten vazgeçer olduğumuz bu heybetli şehir İstanbul’da bir mola verip biraz nefes almaya ne dersiniz? Zumbara’da yapmayı sevdiğimiz şeyler ile ilgileneceğini söyleyen insanlarla inadına paylaşırken, bazen sadece yapmayı sevdiğimiz için bazı şeyleri yapmayı ne kadar özlediğimizi hatırlıyoruz ve kendi yaşam sahnemizin ana kahramanı olup bitiveriyoruz.


31 Mart Pazar, hazır havalar ısınmaya başlamışken, mis gibi bir akşam üstünde Zumbara sahnesi senin. Sahnede ne yapacağın ise tamamen sana kalmış. Şarkı söyle, şiir oku, gitarını tıngırdat, hikaye anlat, ıslık çal, öylesine konuş, oyun oynat, dünyamızın falına bak…
Nasıl mı olacak?

1. Zumbara sahnesinde ne yapmak istediğini 21 Mart’a kadar şu bağlantıdaki soruları cevaplayarak bize haber ver

2. Programı oluşturduktan sonra sana dönüş yapalım

3. 31 Mart günü Zumbara sahnesini birlikte yaratalım

Bize sen’den bahset. Sen’le ilham ver bize!
Detaylı bilgi için Facebook etkinlik sayfamıza bakabilirsin.

Zumbara Hakkında
Zumbara (Zaman Kumbarası) para yerine zamanın kullanıldığı sosyal bir paylaşım ağı bir alternatif ekonomi hareketidir. Sistem birisine 1 saatlik yardım et. Karşılığında 1 saat kazan ve kumbarana at. Bu 1 saat ile topluluktaki dilediğin kişiden istediğin 1 saatlik servisi al mantığı ile işler.
Ben Filiz’e ne zamandır öğrenmek istediği ve benim severek yaptığım fotoğrafçılığa giriş dersi veriyorum 2 saat, Filiz karşılığında bana 2 saat ödeme yapıyor. Ben kazandığım bu saatleri kumbarama atıyorum ve ihtiyacım olduğunda çıkarıp 1 saati ile Meltem’den web sitesi geliştirme hakkında bir danışmanlık alıyorum, diğer 1 saati ile de topluluktaki başka bir kişiye evimdeki avizelerimi taktırıyorum.
Yani sistem alternatif bir ekonomik sistemdir. Para ile şu anki sistemde servis bazında yapabileceğimiz her şeyi zaman ile yaparız.
Zumbaranın getirdiği temel farklılık, hali hazırda 33 ülkede uygulanan zaman bankası sistemini tüm dünyada kişiler arasında ilişki, karşılıklılık ve güven yaratmak için sosyal teknolojiler ile birleştiriyor olması.

Zumbara’da şu an 12.000 üzerinde kişi, 8000 üzerinde yetenek ve ihtiyaç listelemiş durumda ve aylık 1000 saate yakın paylaşımda bulunmakta.

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.