ManşetKoronavirüs SalgınıSağlıkYerel

Zonguldak’ta koronavirüs krizi: Yoğun bakım yüzde 100 doldu

0

Zonguldak’ta, koronavirüs salgını kontrolden çıktı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, “Zonguldak genelindeki hastanelerde de yoğun bakım üniteleri, yüzde 100 doluluk oranıyla çalışmaya başladı” dedi.

Türk Kızılay’ın maske bağışı sırasında DHA’ya konuşan Tosun, kent genelindeki hastanelerin yoğun bir dönemden geçtiğini söyledi. Halkı tedbirleri daha sıkı uygulamaya davet eden Tosun, “Türkiye çapında yoğunluğu görüyorsunuz. Zonguldak ilimiz ve hastanemiz çok yoğun. Vatandaşların pandemi döneminde hassasiyetlerinin çok daha artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Zonguldak ve termik santral gerçeği

600 bin nüfuslu kent, koronavirüs salgının çıktığı ilk aylarda da virüsün en ölümcül şekilde ilerlediği kentler arasında yer alıyordu. Zonguldak’ta faliyet gösteren termik santrallerin hava kalitesini düşürdüğüne dikkat çeken örgütler ve siyasiler santraller kapatılmazsa koronavirüsün çok fazla can kaybına yol açacağına dair endişelerini paylaşıyordu.

Zonguldak’ta en başta 2 bin 790 MW gücünde faaliyet gösteren Zonguldak Eren Santrali olmak üzere Çatalağzı Termik Santrali ve Oyka Kağıt SEKA Çaycuma Termik Santrali uzun yıllardır şehrin hava kalitesine zarar veriyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.