Bayram ÖzelManşet

Zonguldak ve Karabük’te toplu bayramlaşma yasağı

0

Zonguldak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi koronavirüs tedbirleri kapsamında Kurban Bayramı’nda bazı toplu etkinliklerin yapılmasını yasakladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanıp Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin artırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla kararlar aldığı belirtildi.

Geleneksel güreş turnuvaları da yasak

Açıklamada, Kurban Bayramı arifesinde ve Kurban Bayramı süresince, il genelinde toplu olarak mezarlık ziyaretlerinin yapılması yasaklandı, bireysel ziyaretlere kısıtlamalar getirildi. Toplu bayramlaşmaların yapılmayacağı, resmi bayramlaşmaların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun biçimde yapılması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca il genelinde toplu bayram yemek organizasyonları, köyler başta olmak üzere diğer bölgelerde de Kurban Bayramı münasebetiyle geleneksel hale gelmiş güreş, futbol vb. turnuvalarının yapılması yasaklandı.

Toplu mezarlık ziyareti yok

Karabük Valiliği de Kurban Bayramı’nda, koronavirüs nedeniyle bayramlaşma dahil toplu etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulu tarafından Kurban Bayramı’nda, arife günü yapılacak mezarlık ziyaretlerinin toplu olarak yapılmamasına, mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafe kuralına riayet edilmesine, mutlaka maske takılmasına ve mezarlıklarda herhangi bir ikramda bulunulmamasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada toplu bayram yemekleri ve kapalı alanlarda toplu bayram namazlarına da yasak getirildi ve “özellikle birden fazla mahallesi bulunan köylerde bayram namazlarının tüm mahalle camilerinde kılınmasına ve tek bir camide toplanarak yoğunluk oluşturulmamasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca köy ve mahallelerde bayramlaşma merasimlerinin salgın riskini artıracağı, bayramda kesilen hayvanlara ait hastalıklı organların ve kesim sırasında oluşan atıkların kist hidatik riskine karşı kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmemesine karar verildi.

More in Bayram Özel

You may also like

Comments

Comments are closed.