Sivil Toplum

Yüzleşme Derneği’nden dayanışma çağrısı

0

Toplumsal Olayları Araştırma ve Yüzleşme Derneği; ilk sayısı Nisan ayı içinde, diğer sayıları yaz ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere 2011 yılında 3 sayı olarak çıkaracağı “Yüzleşme” dergisi için destek çağrısında bulundu.

Dernek, Yüzleşme Dergisi’nin yanı sıra “yüzleşme” konulu kitaplar da basacak bir girişim başlatıyor.

Dernek’e göre “Yüzleşme”, Türkiye’nin içerisinden geçtiği sürecin temel karakteristik özelliklerinin başta gelenlerinden biri. Ancak ülkede “yüzleşme” konusunu birincil önceliği olarak benimsemiş herhangi bir yazılı veya görsel medya organı halihazırda bulunmamakta. “Yüzleşme” kavram ve konusunu birincil önceliği olarak benimsemiş bir yayın organı, mevcut boşluğu dolduracağı, söz konusu eksikliği gidereceği gibi, anlayış ve ilkelerini hayata geçirmedeki başarısı ölçüsünde kendi alanında ciddi, saygın bir referans kaynağı olmayı amaçlıyor. Yüzleşme Dergisi, kısa süre içerisinde bir web sitesi oluşturularak internetten de izlenebilecek.

Yüzleşme Dergisi, hayatın her alanında demokrasi ve özgürlük değerlerini savunacak, sağlıklı ve işleyen bir demokrasinin ancak geçmişle yüzleşme ile mümkün olacağı inancını paylaşan herkesin sesini, sözünü paylaşabileceği bir anlayışla yayın yapacak.

Bu kampanya bunun için. Mütevazı bir bütçe ile, Yüzleşme Dergisi’nin 2011 yılı içinde çıkacak 3 sayısının maliyetini sağlanmaya çalışılacak. Bunun için yapılacak küçük büyük katkıların karşılığı, kendi alanında bir “ilk” oluşturacak bir yayın ile dayanışmak olacak.

Dernek ve dergi ile ilgili daha geniş ve ayrıntılı bilgiye www.yuzlesme.org adresinden erişilebilir.

(Yeşil Gazete)

 

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.