KadınDünyaManşetSpor

Yüzlerce gönüllü istifa etti, Tokyo Olimpiyat Başkanı Mori görevinden ayrılıyor

0

Japonya’nın eski başbakanı ve Tokyo Olimpiyat Oyunları Komitesi Başkanı Yoshiro Mori’nin cinsiyetçi söylemlerine karşı tepkiler büyümesi üzerine yarın görevinden ayrılacağı belirtildi.

Japon basınında yer alan haberlere göre, daha önce istifa etmeyeceğini açıklayan Mori, olimpiyatlarda çalışmak üzere gönüllü olan yüzlerce kişinin gönüllülükten ayrılması ve halkın tepkisi üzerine yarın yapılacak olağanüstü toplantının ardından komite başkanlığını bırakacak.

“Kadınların çok fazla konuştuğunu ve bu yüzden toplantıların uzun sürdüğünü’ söyleyen Mori’nin cinsiyetçi açıklamalarının ardından, Tokyo Olimpiyatları’nda çalışmak için gönüllü olan en az 400 kişi istifa etmiş; “Mori’nin söylem ve davranışlarının üzerine gidilmesi” için Change.org üzerinden başlatılan kampanyada ise imzacıların sayısı ise 140 bini geçmişti. 

Açıklamaların ardından Mori, kendisine yöneltilen istifa çağrılarına cevaben ‘görevi bırakmayacağını’ söylemiş, Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi de olimpiyat gönüllülerine özür içeren ve destekten vazgeçilmemesini isteyen e-posta göndermişti.

Tokyo Olimpiyatları başkanı Mori cinsiyetçi ifadelerinin ardından istifa edecek

Yarın görevinden ayrılacak

Ancak Kyodo News’de yer alan habere göre, tepkilerin artması üzerine Yoshiro Mori’nin görevinden ayrılacağı ve yarın komitenin yapacağı olağanüstü toplantı sonrasında istifasını açıklayacağı belirtildi.

Haberde, Mori’nin yerine komite başkanlığına Japonya Futbol Federasyonu’nun eski başkanlarından Saburo Kawabuchi‘nin seçilmesi beklendiği kaydedildi.

Gazetenin yaptığı ankette de katılanların yüzde 59.9’u Yoshiro Mori’nin komite başkanlığı için uygun olmadığını söyledi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.