DünyaKadınManşet

Olimpiyat Komitesi Başkanı’ndan cinsiyetçi söylem: Kadınlar çok konuşuyor

0

Japonya’nın eski başbakanı ve Tokyo Olimpiyat Oyunları Komitesi Başkanı Yoshiro Mori, yönetim kurulu toplantısında “kadınların çok konuştuğunu” ve” kadınların katıldığı toplantıların” çok uzun sürdüğüne yönelik cinsiyetçi ithamlarda bulundu.

İfadelerinin “cinsiyetçi” ve “çağ dışı” şeklinde nitelendirilerek tepki toplaması üzerine ise bir açıklama yaparak özür diledi.

‘Ayrımcılık yapma amacım yoktu’

Konuya ilişkin Kyodo haber ajansına değerlendirmelerde bulunan Moris, “Kadınlara kaşı ayrımcılık yapmak gibi bir amacım yoktu. Çok dikkatsizce konuştum ve üzgünüm” dedi.

Diğer taraftan, halkın tepkisinin farkında olduğunu söyleyen Mori, “Daha önce çok kez belirttiğim gibi davranışım, Tokyo Olimpiyatları üzerinde olumsuz etki oluşturacaksa istifa ederim” dedi. Ancak Moris, şu anda böyle bir düşüncesi olmadığını vurguladı.

Komite üyelerinin sadece yüzde 5’i kadın

Öte yandan, olimpiyat komite kurulunun şu anda beşi kadın olmak üzere 24 üyesi bulunuyor. Japon olimpiyatçıları seçmekten sorumlu olan komite, 2019 yılında kendisine kadın yönetim kurulu direktörlerinin sayısını yüzde 40’a çıkarma hedefi koymuştu.

Ancak, Asahi Shimbun gazetesinin aktardığına göre Mori, “Kadın yönetim kurulu üyelerinin sayısını arttırırsak, konuşma sürelerinin bir şekilde kısıtlanmasını sağlamalıyız, bitirmekte zorlanıyorlar ki bu can sıkıcı bir durum” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.