Hayvan HaklarıManşet

Yunus parkı mühürlendi

0

Antalya’’nın Kaş İlçesi’nde, uzun süredir açılış hazırlıkları süren ’Kaş Yunus Park’, ruhsat almadan ziyaretçi kabul etmeye başlayınca Kaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce mühürlendi.

Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Birol Engin, yaptığı açıklamada, park alanının hazineden kiralandığını, ancak bugüne kadar Kaş Belediyesine işletme ruhsatı almak amacıyla başvuruda bulunulmadığını söyledi.

Alan için bugüne kadar herhangi bir ticari girişimde bulunulmamasına rağmen son bir haftadır çok sık ihbar ve şikayet mektubu aldıklarını ifade eden Engin,

“Herhangi bir işletme ruhsatları olmadığı halde ziyaretçilerden 5 lira giriş ücreti alınıyormuş. 100 lira karşılığında 10 dakikalık yüzme seansları düzenleniyormuş. Platformdan yunuslara yem verme ve sevmek içinse 40 lira ücret belirlenmiş” dedi.

Bu rakamları kendilerine şikayette bulunan bir İngiliz turistten öğrendiklerini anlatan Engin, “Bunun üzerine zabıta ekiplerini olay yerine gönderdik. Zabıt tutuldu, gerekli incelemeler yapıldı. Bu gelişmelerin ışığında Yunus Park’ı mühürleyerek faaliyetlerini durdurduk” diye konuştu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.