EkonomiManşetYaşam

Yunanistan’dan sonra Azmak Koyu’nda havlu hareketi: Tüm kıyılar halkındır

0

İzmir’e bağlı Çeşme ilçesinde Azmak koyu için çevre örgütleri “Havlunu al da gel toplantımıza katıl” diyerek 12 Ağustos Cumartesi, saat 15:00 için bir çağrıda bulundu. Vatandaşlar ücretsiz deniz kadar temiz deniz suyunun da bir hak olduğunu belirterek dayanışmaya çağırdı.

Güdüder Gücücek Koyu Koruma Derneği, Gülder – Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği, İzmir Yaşam Alanları, Çeşme Çevre Platformu ve
Yarımada Talanına Dur Platformu tarafından yapılan açık çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de tüm deniz kıyısı, koylar, plajlar beach klüpleri, oteller, siteler, işgalcilerin malı değil, halka aittir. Deniz ve plajlar halkındır… Halkın demize erişimine yasak konulamaz, giriş parası alınamaz. Kıyılarımızın ve plajlarımızın, hükümetler ve belediyelerin göz yumması ile başta otel, beach-kulüp sermayesi olmak üzere özel işletmeler tarafından işgaline karşı duruyoruz.”

‣’Havlu hareketi’nden ‘şezlong avı’na

Gerçek olanın tüm kıyıların halka ait olduğu gerçeği olduğunun belirtildiği açıklamada “Özellikle otel sermayesinin halka haram ettiği tüm plajların denetim görevi belediyelerdedir. Ancak plajlara erişim ve plaj hizmetlerinin ücretleri konusunda belediyeler, resmî kurumlar denetim yapmamakta, plajların halka haram edilmesine çanak tutmaktadırlar” denildi ve şunlar aktarıldı:

“Belediyeler ve resmî kurumlar hem yeni plaj kazandırmalı hem de sermayenin çöktüğü plajlarda halkın hakkını korumalıdırlar!”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.