Dünyaİklim KriziManşet

Yunanistan Başbakanı: Gelecek yıl daha fazla yangın söndürme uçağı temin edilecek

0

Yunanistan‘da geçtiğimiz ay çıkan yangın hala kontrol altına alınamazken, Yunanistan Başbakanı Kriyakos Mitsotakis dün yaptığı açıklamada, gelecek yıl daha fazla yangın söndürme uçağının temininin planlandığını kaydetti.

Mitsotakis, yangınlara etkili bir şekilde müdahale etme konusunda hataları olduğunu kaydetti. Yunanistan Başbakanı, daha önce de yangınlarla mücadeledeki herhangi bir başarısızlık için halktan özür dilemişti.

Yeni bir birim oluşturulacak

Bunun yanında Kriyakos Mitsotakis, yangınlara müdahale edecek ekiplerin daha iyi koordine edilmeleri için yeni bir birim oluşturulacağını da belirtti.

Mitsotakis,  “Açıkça söylüyorum: İyi hazırlandık. Ancak bu fenomenle başa çıkmak için yeterince iyi değil” ifadesini kullandı.

SMS ile yangın ihbarı ve tahliye uyarıları uygulamalarının yararlarının görüldüğünü ifade eden Mitsotakis erken uyarılar sayesinde de can kaybı olmadığını söyledi.

Ağustos ayının başından bu yana Yunanistan’da ortalama olarak günde 60 orman yangını çıktı. Yunanistan’da etkili olan yangınla sebebiyle 10 bin hektardan daha fazla ormanlık ve çalılık alan tahrip olmuştu.

23 ülkeye yardımlarından dolayı teşekkür eden Mitsotakis, tüm mağdurların evlerini yeniden inşa edebilmeleri için maddi yardım alacaklarını söyledi.

Türkiye de Yunanistan’a iki adet yangın söndürme uçağı göndermişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.