ManşetTürkiye

YSK’dan HDP’nin Cumhurbaşkanını şikayet başvurusuna ret

0

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması” istemiyle yaptığı başvuruyu oybirliğiyle reddetti.

19

Kurul, HDP’nin yaptığı başvuruyu görüşerek karara bağladı. YSK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “seçim yasaklarını açıkça ihlal ettiği gerekçesiyle uyarılması” istemiyle yaptığı HDP tarafından yapılan başvuruyu oybirliğiyle reddetti. HDP, “milletvekili genel seçiminin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak yapılmasının sağlanması” amacıyla YSK’ya başvurmuştu.

Başvuruda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yasalarını açıkça ihlal” ettiği iddia edilerek, YSK’nın “seçimin düzen içinde ve dürüstlük ilkelerine uygun yapılmasının sağlanması amacıyla cumhurbaşkanlığı makamının uyarılması ve yayın ilkelerine uygun davranılmasının sağlanması için gerekli önlemleri alması” istenmişti.

Erdoğan’ın açıklamalarından örnekler verilen açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı, uzunca bir süredir, Anayasal tarafsızlığına ve tarafsızlık yeminine aykırı olarak iktidar partisi yöneticisi gibi davranmakta, Devletin ve dolayısıyla halklarımızın olanaklarını kullanarak açılışlara katılmakta, mitingler düzenlemekte, partimiz ve Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş ile diğer muhalefet ve ana muhalefet partileri ve genel başkanlarının (adlarını ve programlarının içeriğini de anarak) aleyhine açıklamalarda bulunmakta, kutsal dini duyguları istismar edecek biçimde dini semboller kullanmaktadır” denilmiş ve tüm açıklamalar belirtilmişti

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.