ManşetEditörün SeçtikleriEkolojiİklim Krizi

Yokoluş İsyanı’ndan yeni animasyon kısa film: Devasa Değişim

0

Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) iklim ve ekolojik krizi konu alan ‘Devasa Değişim’ isimli yeni bir animasyon filme imza attı. Yönetmenliğini George Lewin ve Nicola Jane Francis’in üstlendiği kısa film bir büyük annenin yatmadan önce torununa anlattığı bir masal ile başlıyor.

Kısa film, ABD’li ünlü komedyen Whoopi Goldberg’in seslendirmesini üstlendiği büyük annenin dünyada şu anda süre gelen problemleri anlatmasıyla başlıyor: Kirlenen hava, plastiğe boğulan bir deniz, ölüme terk edilen hayvanlar, yokoluşun eşiğindeki bir dünya…

Masalın devamını ise mutlu bir son duymak isteyen torunu devralıyor. Aynı bugün çocuklar ve gençler daha iyi bir dünyanın nasıl mümkün olduğunu anlatmak için sokaklara çıkıyorsa küçük kız da dünyayı insan etkisinden kurtarmak için neler yapılması gerektiğini anlatıyor.

Anlatılanların gerçekten yapılıp yapılmadığı ise gene bugün olduğu gibi belirsiz ve insanların nasıl bir yolu tercih edeceklerine bağlı…

Yokoluş İsyanı Türkiye tarafından Türkçe’ye kazandırılan filmi Youtube üzerinden izleyebilir, daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu ama nereden başlanacağını bilmiyorsanız da thegiganticchange.com adresine ulaşabilirsiniz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.