EğitimKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

YÖK: Üniversiteler 1 Ekim’den sonra açılacak

0

Lise ve ilköğretim okullarının ardından üniversitelerin derse başı yapma tarihi de belli oldu. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerin 1 Ekim tarihinden itibaren başlayacağını duyurdu.

Saraç yaptığı açıklamada “Bugün itibariyle üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik” ifadelerini kullandı.

Karar alma süreçlerinde üniversitelere geniş imkan tanındığını söyleyen Saraç, “Kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması için üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık” dedi.

Buna göre, salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak olan uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerin ilgili kurulları karar verecek.

Lise ve ilköğretim okulları Eylül’de açılıyor

12 Ağustos Çarşamba günü de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ şekilde 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılacağını duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Selçuk, “21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos’tan itibaren eğitim faaliyetlerine başlayabilecek” ifadelerini kullanmıştı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.