EğitimKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Okullar, 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılacak

0
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ şekilde 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılacağını duyurdu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Selçuk, “21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar 17 Ağustos’tan itibaren eğitim faaliyetlerine başlayabilecek” dedi.

Selçuk, ‘aşamalı ve seyreltilmiş’ eğitimin kapsamına ilişkin de şunları söyledi: şunları söyledi: “Belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından, derslerin ve konuların seyreltilmesi, belirli konuların belirli noktalarının öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonunda oluşacak açık uzaktan eğitimle, canlı eğitimle ve EBA TV vasıtasıyla düzeltilecek.” 

Maskeyi bakanlık verecek

Okullarda alınacak önlemlere de değinen Selçuk, hijyen kuralları için bir kılavuz yayınladıklarını ve okulların temizliği için personel alımlarına başladıklarını duyurdu. “Okulun ilk haftasında özel bir uyum programı ortaya koyacağız” diyen Milli Eğitim Bakanı,  öğrencilerin okulların açıldığı ilk hafta bu programa uymak zorunda olacağını belirtti.

Okullarda maske kullanımına ilişkin de standartlar belirlendiğini belirten Selçuk, “Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacak. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda bir takım kılavuzlar hazırlamıştık. Denetleme için iki bin denetmenimiz sahada” ifadesini kullandı.

Selçuk’un açıklamasından diğer satır başları şöyle: 

  • Okullarla ilgili herkesin sağlık durumu takip altında olacak. Ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tanısı konmuş kişiler tespit edilecek ve gerekli önlemler alınacaktır. Okullarda maske ve benzeri hususlardaki standartlar da belirlenmişti. Bu kılavuz çerçevesinde öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için bir takım rehberler hazırladık. Bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz. 
  • Okulun ilk haftasında özel bir uyum programı ortaya koyacağız. Öğretmenlerle ilgili daha önce bir çalışmamız olacak, çocuklarımız için bir hafta boyunca uyum çalışması devam edecek. Bilim Kurulu’nu bilgilendirmeyi ve önümüzdeki yol haritasını ortaya koymayı planlıyoruz.
  • Yüz yüze eğitimin hangi yaş gruplarında başlayacağına bilim insanlarımızla karar verip ayrıntılarını paylaşacağız.
  • Sınava giren öğrencilerimizle ilgili olarak müfredat içeriği ve onlara yönelik olarak yapılacak destek çalışmaları konusunda planlamalar yapılıyor.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.