ManşetTürkiye

Yok artık! Fazıl Say’a “Ateist” olduğu gerekçesi ile soruşturma açıldı

0

Vatan Gazetesinin haberine göre Fazıl Say hakkında twitter sosyal paylaşım sitesinden İslam inancına saldırı niteliğinde ve bu inanca mensup insanları incitecek ve infialine sebep olacak mesajlar yayınladığı gerekçesi ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusu kapsamında soruşturma açıldı.

Soruşturma dilekçesinde “Say’ın militarist ateist olduğunu düşündürecek bu yazılar ile sadece Müslümanları değil Hıristiyan ve Yahudileri de rencide ettiği belirtildi. Bu yazıların Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “dini değerlere hakaret” eylemini düzenleyen 216. maddenin 1 ve 3. maddelerine aykırı olduğu belirtilen suç duyurusunda “Bu ifadeler toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, dini tahammülü yok edecek, kamplaşmaya sebep olacak, inananla inanmayanı karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımaktadır ” ifadeleri de yer alıyor.

Suç duyurusu dilekçesinde Fazıl Say’ın yazdığı yazılardan bazıları şöyle belirtildi:

– ”Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?”

– Ben ateistim :) diğer yarısını bilmem :))

– Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum.

Suç duyurusunu işleme alan savcılık, Say hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda 1.5 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.