ManşetSpor

Yılın futbolcuları Ronaldo ve Kessler

0

FIFA Altın Top (Ballon-d’Or) ödüllerinin sahipleri Zürih’te düzenlenen törenle açıklandı.

Erkekler Futbolunda 2014 yılının Altın Top Ödülü’ne İspanyol Real Madrid takımının Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo seçilirken Kadınlar Futbolunda yılın en iyisi Alman Wolfsburg takımında top koşturan Nadine Kessler oldu.

11

 

Christiano Ronaldo böylece üçüncü kez bu ödüle layık görülmüş oldu. FIFA Altın Top Ödülü’nün diğer adayları İspanyol FC Barcelona takımından Lionel Messi ve Bayern Münih takımından Alman milli takımı kalecisi Manuel Neuer idi.

Yılın En İyi Kadın Futbolcusu Ödülü’ne ise Alman sporcu Nadine Kessler layık görüldü. Almanya Kadın Milli Futbol Takımında yer alan 26 yaşındaki futbolcu, Wolfsburg takımında oynuyor.

Puşkaş Ödülü James Rodriguez’e

Macar futbolunun efsane ismi Ferenc Puşkaş adına verilen yılın en güzel golü ödülü ise Kolombiyalı James Rodriguez’in oldu.

Kolombiyalı golcü Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası esnasında Uruguay’a karşı kaydettiği gol ile bu ünvanınn sahibi oldu.

Yılın 11’i şu isimlerden oluştu:

FIFA Yılın 11’inde ise dünya kupasını Brezilya’yı kendi evinde 7-1 mağlup ettikten sonra finalde de Arjantin’i 1 – 0 ile Almanya’dan 3 futbolcu yer aldı.

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih); Defans: Philipp Lahm (Bayern Münih), Sergio Ramos (Real Madrid), David Luiz (Paris St. Germain), Thiago Silva (Paris St. Germain); Orta Saha: Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (FC Barcelona), Angel Di Maria (Manchester United); Forvet: Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Arjen Robben (Bayern Münih)

En iyi teknik direktörler Löw ve Kellermann

Yılın teknik direktörleri FIFA Başkanı Sepp Blatter ile birlikte

Yılın teknik direktörleri FIFA Başkanı Sepp Blatter ile birlikte

Erkekler futbolunda En İyi Teknik Direktör Ödülü’ne Alman milli takımıyla 2014 dünya şampiyonluğuna imzasını atan Joachim Löw layık görüldü.

Kadın futbolunun en iyi teknik direktörü ödülü ise Alman Wolfsburg takımının teknik direktörü Ralph Kellermann’ın oldu.

(DW Türkçe, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.