ManşetYeşil Havadis

Seçim 2011: Yeşiller’den Sebahat Tuncel’e destek

0

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun İstanbul 1. Bölge (Anadolu yakası) bağımsız milletvekili adayı olan Sebahat Tuncel’in Bostancı’da bulunan kadın seçim bürosunda düzenlenen kokteyle katılan Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin, genel sekreter Hüseyin Güngör ve MYK üyesi Mahmut Boynudelik Yeşiller Partisi’nin desteğini iletti.

Seçim kampanyasını kadınların yürüttüğü Bostancı bürosunda yapılan buluşmada konuşan Sebahat Tuncel Blok çatısı altındaki işbirliğinin uzun vadeli bir birliğin gerçekleşmesi için bir adım olması gerektiğini söylerken, hedeflerinin 2,5 milyon oydan 5 milyon oya çıkmak olduğunu, %10 barajını geçersiz kılmak için çalıştıklarını belirtti.

Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Ümit Şahin de Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada geçen dönemde Meclis’te ekoloji gündemine dair konularda aktif bir şekilde çalışan milletvekillerinden biri olan Sebahat Tuncel’i desteklediklerini söyledi. Tüm Blok adaylarının Meclis’e girmesini Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt meselesinin barışçı ve şiddetsiz çözümü ile demokrasinin eksiksiz olarak yaşama geçirilmesi için hayati önemde gördükleri için desteklediklerini söyleyen Şahin, “Kürt sorunu ancak Meclis’te adil temsil mümkün kılınarak çözülebilir. Tüm görüşlerin yer bulduğu bir Meclis’e doğru bir adım daha atmak için Blok adaylarını destekleyelim” dedi.

Yeşiller Partisi Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nu oluşturan partilerden biri. Yeşiller Partisi üyeleri İstanbul 1. bölgede, yani Anadolu yakasında devam eden Sebahat Tuncel’in bağımsız aday kampanyasında aktif olarak da çalışıyor.

Yeşil Gazete’nin Sebahat Tuncel’le geçen hafta yaptığı bir röportajı BURADAN okuyabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.