ManşetTürkiye

Yeşiller / Sol Antep’te barışı savunmaktan yargılanıyor

0

celal denizYeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucularından ve Gaziantep İl örgütü eşsözcüsü Celal  Deniz yerel seç,mler sırasında yaptığu bir konuşmadan dolayı yargılanıyor.

Dün Gaziantep’te yapılan duruşmada Celal Deniz ilk savunmasını vererek ilke olarak şiddetsizliği savunan bir parti eşsözcüsünün yargılanmasındaki garabete dikkat çekti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep il eşsözcüsü Celal Deniz savunmasında ” Partimiz şiddetin her türlüsüne karşıdır. dolayısıyla ”Terör ve terör örgütü ” propagandası yapmam mümkün değildir.Partimize ruhsatlı dahi olsa silah bulunduran ve eşini döven üye olamamaktadır.Biz ekolojik mücadele ile adalet mücadelesi vermekteyiz.Ben de 30 yılı aşkın siyaset yaşamımda şiddeti dışlayan bir siyasi çizgi izledim.” diye konuştu.

Duruşma 13/11/2014 e ertelenirken Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi bir açıklama yayınlayarak bir seçim çalışmasında yapılan konuşmaların  demokratik siyasete vurgu yapmış da olsa, geleneksel devlet refleksi muhalif olan her kişi yada örgütü ”terör” ile ilişkilendirmesine dikkat çekildi.

YSGP açıklamasında “Partimiz Kürt halkının haklı davasında haklı taleplerini her zaman sahiplenmiştir, sahiplenmeye devam da edecektir.

Her türlü şiddeti reddeden siyasal hareketimiz, şiddet ile bağ kurularak mahkeme önüne çıkarılmak istenmekte geleneksel devlet refleksi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Müzakere sürecini  yürüten devlet görevlilerini yargıdan bağışık tutan düzenlemelerin miramı hükümetin,diğer yandan barışı savunan ve devlet görevlisi olmayan siyasetçilerin üzerinde yargılanma ve cezalandırılma sopasını her daim diri tutması da bir başka tuhaflıktır.” ifadeleri yer alıyor.

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.