ManşetTürkiyeYeşillerden

Yeşiller Meclisi: Kardeşlik Masalları’nı birlikte çoğaltacağız

0

Hrant Dink Vakfı’nın e-posta adresleri üzerinden Rakel Dink ve vakfın avukatına yönelik ölüm tehdidi aldığını duyurmasının ardından Yeşiller Meclisi konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bu tarz tehditleri kaygı ile karşıladıklarının belirtildiği açıklamada “Son günlerde artan nefret dilini ve bu dil ile ortaya çıkan şiddeti kınıyor, karşı çıkıyor ve yetkililerin bir an önce harekete geçmesi çağrısını yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

‘Sebebi nefret söylemi ile beslenen siyasi iktidar’

Yeşiller Meclisi’nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Sabahattin Ali’den Tahir Elçi’ye bu topraklarda böylesi tehditlerin ne anlama geldiğini çok acı bir şekilde tecrübe ettik. Tüm bu cinayetler nefret söylemi ile beslenen siyasi iktidarın yarattığı koşullardan cesaret alanlar tarafından gerçekleştirildi. Bugün Rakel Dink’e, avukatlara ve Hrant Dink Vakfı’na yönelen tehditler de aynı siyasi iklimin bir sonucu” denildi.

Kardeşlik Masalları’nı birlikte çoğaltacağız

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

Biz, Yeşiller Meclisi olarak, ilgili kamu kurum ve temsilcilerinin nefreti besleyen söylemleri terk etmelerini ve barış içinde yaşayacağımız toplumun kurulması için üstlerine düşen sorumluluğu ivedilikle yerine getirmelerini istiyoruz.

Bu tehditler karşısında ortak insan hakları değerlerini paylaştığımız Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız. Kardeşlik Masalları’nı birlikte çoğaltmak ve dillendirmek için emek harcamaya devam edeceğiz. Çünkü hayalini kurduğumuz ülkede bir arada yaşamanın ancak bu şekilde mümkün olabileceğine inanıyoruz.

Açıklama “Barış ve kardeşlik içinde yaşamayı ilke edinmiş herkesi Hrant Dink Vakfı’nın yanında durmaya ve ses çıkarmaya davet ediyoruz. Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni!” ifadeleriyle sona erdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.