ManşetYeşillerden

Yeşiller BDP’yi Meclis’e çağırıyor

0

Yeşiller Partisi, sekizinci Parti Meclisi toplantısının kararlarını yayınladı. Parti’nin ve önümüzdeki dönemin güncel konularının tartışıldığı toplantının sonuç metni şu şekilde:

“Yeşiller Partisi Parti Meclisi 11 Eylül Pazar günü Kürt Sorunu, Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun Kongre Girişimi’ne dönüşmesi, İsrail konusundaki son gelişmeler, ekolojik anayasa ve Yeşiller’in bölgesel özerklik politikası gündemlerini görüşmek üzere toplanmıştır. Toplantı sonucunda bu bildirinin yayınlanmasına karar verilmiştir.

1-    Temmuz ayında PKK’nin Silvan saldırısının ardından artan şiddet olayları Türkiye’nin yeniden bir savaş ortamına girmesine neden oldu.

AKP hükümetinin açılım siyasetini ve demokratik çözüm arayışlarını rafa kaldırması, özellikle de binlerce Kürt siyasetçisini hapislere tıkması şiddete dayalı politikaların önünü açtı. Başbakan Erdoğan, Kürtlerin sadece kendi bahşettiği haklarla yetinmelerini istiyor. Öcalan’la görüşmelerin durdurulması ve her türlü diyalog kapısı kapatılarak kara savaşından bahsedilmesi sivil siyasetin yolunu tıkıyor.

Her zaman olduğu gibi şiddet, daha fazla şiddeti körüklüyor. Bugün devlet şiddeti PKK’nin, PKK şiddeti devletin şiddetini besliyor. Oysa şiddet ancak şiddet dışı yollarla bitirilebilir. Tarih bunun örnekleri ile doludur.

Şiddet karşıtlığını yaşamın her alanında ana ilke olarak kabul eden Yeşiller Partisi olarak biz, en ağır haksızlıkların hesabının şiddetsiz yöntemlerle sorulabileceğine inanıyoruz.

Kürt sorununda diyalogun muhatapları bellidir ve müzakereler mutlaka sürdürülmelidir. Çözümün yeri ise parlamentodur. Yeşiller Partisi olarak bir parçası olduğumuz Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun milletvekilleri büyük bir halk desteğiyle seçildiler. Blok milletvekillerinin Ekim başında Meclis’e girerek yemin etmeleri, AKP’nin çözümsüzlük politikalarını boşa çıkarmaları, savaş yanlılarının seslerini susturmaları, şiddetsiz çözümün mümkün olduğunu Meclis’te göstermelerini bekliyoruz.

Blok milletvekillerinin Meclis’teki sesimiz olarak demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi ve ekolojik bir anayasa yapımına katkı sunmalarını bekliyoruz.

2-    Yeşiller Partisi olarak Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun Kongre Girişimi olarak sürmesi kararını destekliyoruz ve girişimin içinde yer alacağımızı duyuruyoruz. Kongre Girişimi’nin Kürt sorununda barışçı ve şiddetsiz çözümü destekleyecek ortak bir mücadele zemini olacağını umuyoruz.

11 Eylül 2011

Yeşiller Partisi Parti Meclisi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.