Hafta SonuManşetTarım-Gıda

[Yeşil Mutfak] Domates, Zeytin ve Beyaz Peynirli Ekmek (Kek) – Sevin Turan Bettscheider

0

Tarifin adında parantez içinde kek yazmamın nedeni içinde yumurta ve kabartma tozu olması. Yani tam anlamıyla ekmek değil, tuzlu kek. Ama ben ekmek diye bahsetmeye devam edeceğim.  Bu ekmeği ben genelde çorba ile birlikte veya kahvaltı da peynir ve kahvaltılık sos ile birlikte yemeği seviyorum. Eğer şarap içmeyi seviyorsanız, peynir ile birlikte bu ekmekten servis yapabilirsiniz. Güzel bir atıştırmalık ….

45

İlerde ekmek denemelerim ve tariflerimi sizinle de paylaşacağım. Genelde  ekmek yapacaksam tam buğday, çavdar veya arpa unu tercih ediyorum. Beyaz un kullandığınızda elde ettiğiniz yapıyı tam olarak yakalayamıyorsunuz ama  bence daha sağlıklı ve lezzetli oluyor.

Bu tarif Chef Martin Satow’un tarifinden uyarlanmıştır. Orjinal tarifi de lezzetli olan bu tarifi, biraz daha ekmek tadında olması ve yumurtanın baskın kokusunu gidermek için değiştirdim. Umarım beğenirsiniz….

44

Not: Genelde ürünlerin organik olmasına özen gösteriyorum. Burada (Almanya) organik ürünler Türkiye’deki kadar pahalı değil. Her markette sütten tereyağa, yumurtadan una herşeyin organik olanını  kolayca ve uygun fiyata alabiliyorsunuz.

 

MALZEMELER :

46

240 gr kepekli çavdar unu

80 gr tam buğday unu

5 gr kabartma tozu

2 gr karbonat

4 yumurta (orta boy)

180 gr süt

50 gr yeşil veya siyah zeytin

50 gr kurutulmuş domates

120 gr beyaz peynir

3-4 çay kaşığı kekik

 

YAPILIŞI:

1.İlk önce fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Çavdar unu ve tam buğday ununu bir kaba eliyoruz. Kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip karıştırıyoruz.

2.Başka bir kapta yumurtaları çırpıyoruz ama çok uzun süre çırpmayın sadece birbirine karışması yeterli. Not: (Yumurtanın çok büyük olmamasına dikkat edin (60-65 gr gibi) çünkü kekte yumurta tadı fazlasıyla baskın oluyor. Eğer büyük boy yumurtaya sahipseniz 3 yumurta kullanıp, 10-20 gr fazladan süt ekleyebilirsiniz).    Sütü ekleyip karıştırıyoruz. Kurutulmuş domatesi, zeytini ve beyaz peyniri küçük parçalar haline getirip yumurtalı karışımın içine ekliyoruz. Kekik ekledikten sonra karıştırıyoruz. Kekiği isteğe bağlı olarak artırabilirsiniz. Ben tarifte olan orandan birazcık fazla koydum çünkü tadını çok seviyorum. Zeytin konusunda elimde yeşil zeytin olduğu için ben yeşil zeytini tercih ettim siyah zeytini de kullanabilirsiniz ama siyah zeytin biraz acımsı bir tat veriyor.

Afiyet olsun!

50-Sevin-Turan-Bettscheider

 

 

Sevin TURAN BETTSCHEIDER

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.