Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Sebzeli Karnıyarık – Sevin Turan Bettscheider

0

Merhabalar,

Karnıyarık tarifinin en hafif haliyle karşınızdayım. Karnıyarığı yemesi iyide, fazla yağlı olmasa diye hep söylendiğim bir zamanda, fırında pişirerek yapmaya başladım.  Közleyerek daha lezzetli olacağına eminim ama o fırsatı herzaman bulamıyorum.  Eve nerdeyse hiç et almadığım için de, bu yemeği hep sebzeli yapıyorum.

Sebzeli Karnıyarık

20

Malzemeler:

3 Adet patlıcan
300 gr konserve domates (4 adet büyük boy sulu domates)
1 adet soğan
2 adet yeşil sivri biber
3 yemek kaşığı+ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
120 gr beyaz peynir
maydanoz
1 diş sarımsak
üstü için kaşar peynir
tuz, karabiber, kekik
sosu için 2 yemek kaşığı salça, su

Yapılışı:

19

İlk önce patlıcanları isteğe bağlı olarak 2 ye ayırın. Bendeki patlıcanlar tombuldu ortadan 2 ye ayırdım. Uzunlamasına da ikiye ayrılabilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirip patlıcanları dizin. Üzerinden çok derin olmayacak bir kesik atın, (daha sonra kestiğiniz yerden içini açmak kolay olur hemde pişmesi kolay olur)ve fırça yardımıyla tuz ve kekik eklediğimiz yağ ile yağlayın. 200 derece fırında 40 dakika pişirdikten sonra çıkarıp kesik atılan yerden çatal yardımıyla içini açarak ve ezerek yumuşamasını sağlayın. Fırına tekrar koyun ve 30-40 dk daha pişirin.

22

Diğer tarafta 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı ve sarımsağı kavurun. Yeşil biberleride küçük küçük doğrayıp ilave edin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin. Menemen kıvamına gelene kadar ocakta tutun, daha sonra beyaz peynir ve maydanozu da ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlar pişince sosu içine ekleyin ve üzerine isteğe bağlı kaşar peynir ekleyin. Patlıcanları koyduğunuz tepsinin içine de 2 yemek kaşığı kadar salça, tuz ve karabiber eklediğiniz suyu (1-1,5 su bardağı su) ekleyip 200 derece fırında suyunu büyük ölçüde çekene kadar (30-40) dk pişirin.

Afiyet olsun…

23-Sevin-Turan

 

Sevin Turan Bettscheider

greenandsweet.wordpress.com/

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.