Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Vişne ve Elmalı Crumble – Sevin Turan Bettscheider

0

Dün akşam yemeğe davetliydik, giderken tatlı götürmek istedim. Çok zamanım yoktu hızlıca yapabileceğim crumble tarifini seçtim. Sadece meyve ve üstünde bol crumble hamuruyla yapılıyor.Servis edilirken fotoğrafını çekemedim tabi ama meyvelerin kıvamı yerindeydi yani ne çok sulu ne de çok kalın kıvamlıydı.

44

Meyve olarak istediğiniz meyve ile bu tarifi yapabilirsiniz. Meyveleri önceden pişirmenize gerek yok. Benim elimde yaptığım vişne konservesi vardı, çok sevdiğim için vişneli yaptım ama elma, armut, erik veya kırmızı meyvelerle yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg meyve ( vişne ve elma karşımı kullandım)

25 gr nişasta

100 gr şeker

tarçın (isteğe bağlı)

limon suyu

Crumble için:

200 gr tereyağ

150 gr şeker

200 gr yulaf ezmesi

150 gr toz badem

50 gr un

2 yumurta sarısı (bende küçük yumurta vardı)

1 tutam tuz

Yapılışı:

Küçük küçük doğradığınız meyveleri nişasta, şeker tarçın ve biraz limonla karıştırın ve fırın tepsisine yayın.

45

Crumble için ayrı bir kapta tereyağ, şeker, yulaf ezmesi,toz badem, un, yumurta sarısı ve tuzu karıştırarak parçalı hale getirin.

46

Hazır crumble hamurunu meyvelerin üzerine ufalayın. Üzeri tamamen kapanan meyveleri 160 derecede yaklaşık 90 dk pişirin.

46

Üzeri kızarabilir ama bu piştiği anlamına gelmiyor, eğer cam bir kap kullanırsanız meyvelerin kaynıyor olması lazım. Eğer cam kabınız yoksa kabın kenarlarından meyvelerin kendi suyunda kaynayıp kenarlardan yukarı doğru çıktığını göreceksiniz. 40-50 dakikadan sonra meyveler kaynamaya başlıyor. Meyvenin suyu biraz berraklaşmaya başladığında crumble olmuş demektir. Benim fırınımda bu 1,5 saatten biraz fazla sürdü. Kendi fırınınıza göre pişme ayarlaması farklı olacaktır.

Afiyet olsun…

43-sevin-tbett

 

Sevin Turan Bettscheider

greenandsweet.wordpress.com/

 

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.