Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Sebze Çorbası – Sevin Turan Bettscheider

0

Pazartesi başladığım zorunlu diyet programına sebze çorbasıyla açılış yaptım. Mide sorunum yüzünden her ay sadece bir haftalık yememem gereken ürünlere ara veriyorum. Bayağı uzun bir liste o yüzden yememem gerekenleri değilde yemem gerekenleri yazsam daha kolay olacak sanırım. Bunlar sebze, meyve ve kuruyemiş.

Genel itibariyle çorba içmeyi seven biriyim, çorba yapıncada bu tarz çorbaları püre çorbalardan  daha çok tercih ediyorum. Malzemeleri bütün halde, biraz diri bırakmak daha sağlıklı sanırım.

Değinmeden geçmek istemiyorum, taze kişnişin çorba ve yemeklere ne kadar çok yakıştığını. Daha önceden yemediğim için kendime kızıyorum hatta. Küçükken annem, kurusunu taze fasulye yemeğine katardı o zamanlar hiç sevmezdim. Gerçi o zamanlar sarımsak da sevmezdim ama şimdi mutfaktaki vazgeçilmez malzemelerimden biri. Sanırım zaman ilerledikçe alışkanlıklar da değişiyor. Kişnişle barışmam Hint yemeği denememle başladı. Birçok yemekte kullanıyorlar ve çok lezzetli oluyor.  Hemen ilerde Hint mutfağından da birkaç tarif paylaşmam gerektiğini de bir yere not alıyorum.  Aslında beni böyle bol baharatlı, bol acılı yemekler mahvetti. Mide problemi yaşamamak elde değil ama yemekten vazgeçer miyim ? Hayır hayatta olmaz :)   Bugün 6. gün ama bu hafta biraz zor geçti, hatta şu an bol baharatlı birşeyler olsa da yesem durumundayım. O yüzden hemen tarife geçiyorum….

Sebze Çorbası Malzemeler

67

Yarim soğan
2 orta boy havuç
4 küçük boy patates
2 avuç kadar brokoli
2 avuç kadar kıvırcık lahana
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yaklaşık 1 litre kadar sebze suyu
Tuz, karabiber
Limon, taze kisnis

Yapılışı:

Soğanı zeytinyağı ile soteliyoruz. Daha sonra küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekliyoruz.biraz daha soteledikten sonra 600 gr sebze suyu ekleyip sebzeler biraz yumusayana kadar kaynatiyoruz.  Daha sonra küçük parçalara ayırdığımız brokoli ve lahanayi ve 500 gr daha sebze suyunu da  ekliyoruz. Tuz ve biberi katip kaynamaya birakiyoruz. Bütün sebzeler pisince kenara alıp, limon ve taze kisnisle servis ediyoruz. Afiyet olsun…

68-sevin-turan

 

Sevin Turan Bettscheider

greenandsweet.wordpress.com/

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.