Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Pırasa ve Mantarlı Kiş- Sevin Turan Bettscheider

0

Genelde Cuma günü öğlen vakitlerinde yani ofisin en sakin anlarında yayına hazırlayabiliyorum tarifleri. Sevin’in yapmış olduğu bu pırasalı mantarlı kiş benim ağzımı yazarken bile sulandırdı, umarız sizler de dener ve beğenirsiniz. Afiyetle! (Gizem Hasırcıoğlu)

kiş7

Malzemeler:

2 pırasa

5-6 mantar

1 soğan

1 avuç dolusu havucun yeşilliği (isteğe bağlı)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, muskat, kırmızı biber

Sosu için:

1 yumurta

1 paket krema (200 gr)

Kaşar peynir

Hamuru için: 26 cm çember

250 gr kepekli un

120 gr tereyağ

Tuz

75 ml civarında soğuk su

Hazırlanışı:

Kiş hamuru için un, tereyağ, tuz ve suyu beraber yoğuruyoruz. Daha sonra merdane ile açıp tereyağı ile yağladığımız tart kalıbına yerleştiriyoruz. Dolaba koyup dinlendiriyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Hamurun tabanına çatal yardımıyla delikler açıyoruz, yaklaşık 15-20 dakika dinlendikten sonra fırında 20 dk ön pişirme yapacağız.

Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlamaya başlıyoruz. Pırasayı küçük küçük doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz tavada sote yapıyoruz. İsterseniz soğan da ekleyebilirsiniz. Pırasalar biraz çekince mantarları ve havucun yeşilliğinide ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve muskatı koyup ocağın altını kapatıyoruz.

Sosu için krema,yumurta, tuz ve peyniri karıştırıyorz. Ön pişirmeden sonra iç harcı kalıbın içine koyup üstüne de sosu döküyoruz ve 170 derecede 30-40 dk pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

18-Sevin-Turan-Bettscheider

 

Sevin TURAN BETTSCHEIDER

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.