Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Kestane Çorbası – Sevin Turan Bettscheider

0

Kışın herkesin vazgeçilmez, içini ısıtan alışkanlıkları vardır herhalde. Benim aklıma kış deyince soba ateşinde pişen kestaneler, yer sofrasında ailece yiyilen yemekler, yapılan sohbetler geliyor. Bu anılar tabi yıllar geçtikçe kestaneyi sokaktan satın almaya kadar geriledi.

Neyse madem heryerde kestane var, bunu değerlendirip çorbasını yapmaya karar verdim.

IMG_0702

500 gr’lık kestanenin yıkanıp, kaynatılması ve tek tek soyulması sonucunda nerdeyse yarısı çürük çıkmasına rağmen çorbayı yapabildim :) Bu kısım biraz uzun sürüyor ama çok miktarda yapmayacaksanız uğraşmaya değer.

IMG_0686 Malzemeler

250 gr soyulmuş kestane

2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ

3 adet havuç (küçük boy)

1 adet soğan

250 gr sebze suyu

Krema

Tuz-karabiber-muskat

 

Yapılışı:
IMG_0690

Kestaneleri yıkayıp, biraz suda bekletin. Daha sonra 30-50 dk arasında pişirin. Bir kestaneyi çıkarıp deneyin, eğer içindeki ince kabuk kolay soyuluyorsa pişirme süresine son verebilirsiniz.

500 gr lık kestaneden 250 grlık iç çıktı.

Soğanı ince doğrayıp yağ ile sotelemeye başlayın, daha sonra havucuda küp küp dorayıp soğanla beraber birkaç dakika daha soteleyin. Kestaneleri ve sebze suyunu ekleyin. Havuç yumuşayana kadar kaynatın. Mikserle püre hale getirin. Biraz koyu kıvamlı olacak. İsteğe bağlı biraz daha su ekleyin ama krema da ekleyeceğimiz için suyu fazla koymayın. Su ekledikten sonra bir taşım kaynatıp kremayı ekleyin. Ben 150 gr cıvarında koydum. Baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

36-Sevin-Turan-Bettscheider

 

 

Sevin Turan Bettscheider 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.