Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Ispanaklı Domates Soslu Cannelloni (Rulo Makarna)

0

Cannelloni ; rulo şeklindeki, yapılışı lazanyaya benzeyen makarna çeşidi. Yapılış olarak gayet basit. Lazanya ve rulo makarnayı önceden yarım pişirip daha sonra sosla beraber fırında pişiren birçok tarif gördüm ama hiç gerek yok.  Hem fazladan iş çıkarmış oluyorsunuz hemde zaten makarna öyle zor pişen bir üründe değil.  Sos ile sadece bir seferde fırında pişirmeniz yetecektir. Zaten bu çeşit makarnaları yerken ağızda hissedemeyeceğiniz kadar yumuşacık, lapa gibi olmaması gerekiyor.

71

Rulo makarnada, sadece yaptığınız sosu doldurma işlemi birazcık zaman alabilir ama onun dışında ıspanaklı sosu pişirmekten başka birşey yapılmadığı için gayet kolay. Üstüne hazırladığım domates sosu pişirmeden direk ekliyorum. Gelelim tarife :

Malzemeler:

1 adet büyük soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

400 gr ıspanak

100 gr krema

50 gr su

200 gr mozarella peyniri ( ricotto peyniri veya beyaz peynirde olur)

tuz, karabiber, muskat,

Domates sosu için :

400 gr konserve domates

1 yemek kaşığı domates salçası

100 gr su

1 yemek kaşığı balsamik sirke

kekik, tuz, karabiber

üstü için rende kaşar

14 adet cannelloni (rulo makarna )

Yapılışı:

Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz.

Soğan ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında sote yapıyoruz. Diğer tarafta ıspanakları yıkayıp, parçalayıp soğanların içine ekliyoruz. Ispanaklar suyunu bırakıp biraz çekmeye başlayınca su ve kremayı ekliyoruz. Tuz, biber, muskatı ve peyniride ekleyip 3-4 dk daha bekleyip ocağın altını kapatıp kenara alıyoruz.

72

Bu sırada domates sosu için, diğer bir kapta konserve domatesi, salça,su, balsamik sirke,kekik, tuz ve karabiber  karıştırıyoruz.

Ispanaklı sosu mikserde püre haline getiriyoruz. Sıkma torbanız varsa onunla (daha kolay) yoksa küçük bir kaşık yardımıyla, rulo makarnanın bir yanını tepsiye kapatarak diğer kısmından içini dolduruyoruz. Fırın tepsisine sıralayıp üzerine domates sosunu yayıyoruz.

73

Rendelenmiş kaşar peyniride üstüne yayıp fırında 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun…

74-Sevin-Turan-Bettscheider

 

Sevin TURAN BETTSCHEIDER

greenandsweet.wordpress.com/

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.