Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Acı Sos – Sevin Turan Bettscheider

0

Acı yemeyi, yemeklerde de acı biber kullanmayı çok seviyorum. Yemeğin tadını anlamanızı önleyecek kadar acı değil ama kıvamında acı, birçok yemekle uyum sağlıyor bence. Kahvaltı da ve bazı yemeklerle beraber sürekli kullandığım basit yapımlı acı sos tarifim var. Bugün size başka bir sos tarifi vereceğim ama bu sostan da bahsetmişken nasıl yaptığımı anlatayım.

25

Acı biber turşunu(ince, uzun biber turşusu) küçük küçük doğrayıp, içine domates salçası, zeytinyağı ve limon sıkıyorum ve yemeye hazır hale geliyor. Domates salçasını çok fazla koymuyorum çünkü salça tadı baskın olunca sosun ekşi ve acı tadı çok belli olmuyor. Daha çok zeytinyağı ve limon ekliyorum.

Bugün yine acı biber turşusundan yaptığım Meksika ya  özgü bir sosun tarifini paylaşacağım sizlerle. (Bu defa turşu olarak jalapeno kullandım. )

Malzemeler:

2 adet büyük boy domates

1 adet orta boy soğan

1 adet sarımsak

120 gr jalapeno biber turşusu (Büyük kavanozun yarısını kullandım)

1 avuç taze kişniş

tuz ve karabiber

Yapılışı :

1)Soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz ve tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup sotelemeye başlıyoruz.

28

2)Birazcık şeker ekleyip karamelize olmasını sağladıktan sonra sarımsakları da ekliyoruz ve 1-2 dakika soteledikten sonra domatesleri ekleyip biraz pişmesi için ocakta bırakıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.

26

3)Domates biraz suyunu çekip yumuşacıktan sonra ateşten alıyoruz ve içine jalapeno ve kişnişi ekleyip bir kapta blender yardımıyla püre haline getiriyoruz.

27

4)Soğuduktan sonra servise hazır. Küçük bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun…

24-Sevin-Turan

 

Sevin Turan Bettscheider

greenandsweet.wordpress.com/

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.