Duyurular

Yeşil Gerze Çevre Platformu Taksim’e çağırıyor

0

Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP)  9 Eylül Cuma günü saat 19:30 Taksim Meydanı Tramvay Durakları’nda basın açıklaması yapacak. Açıklamanın ardından Tünel’e kadar yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşe İstanbul’daki Sinoplular dayanışma dernekleri ve bazı çevre örgütleri destek veriyor.Açıklama şu şekilde:

 

BASIN AÇIKLAMASINA VE YÜRÜYÜŞE DAVET

Sinop’un Gerzeilçesine kurulmak istenen Anadolu Grubu’na ait 1200 MW gücündeki termiksantrale yöre halkının ve çevrecilerin itirazları sürüyor. Gerze’nin Yaykılköyünde 8 Ağustos’ta başlayan gerginlik son bir hafta içerisinde köylüler veonlarla dayanışmaya gelenlerin, polis ve jandarmayla karşı karşıya gelmesiyleiyice arttı. Güvenlik kuvvetleri, şirkete ait sondaj ekipleri ve işmakinelerinin köye girişini sağlamak için zor kullanmayı denediler ama başarılıolamadılar. Köylülerden yaralananlar oldu, küçük çaplı yangınlar çıktı.Yaşadıkları bölgeye sahip çıkmak isteyen köylülere karşı biber gazı kullanıldı,tazyikli su sıkıldı ve plastik mermiler havada uçtu.

Kurulmak istenenkömürlü termik santralin küresel ısınmaya etkisi ve yerel ekosistemi olumsuzyönde etkileyeceği biliniyor. Yöre halkı ikna olmamıştır. Buna rağmen şirketgece yarısı izinsiz sondaja gelmiş, tüm Gerze birleşerek iş makinelerinibölgeye sokmamıştır.

Bugün Gerze’deyaşananların Türkiye’de çevre alanında yaşanan talanın bir parçası olduğunainanan bizler, 9 Eylül 2011 Cuma günü İstanbul’da Gerze halkıyla dayanışmakiçin basın açıklaması ve büyük bir yürüyüş düzenliyoruz. Siz değerli halkımızıtaleplerimizin daha güçlü haykırılması için Taksim Tramvay Durağına davet diyoruz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.