Manşet

Yeşil Gazete’den “Bayram Gazetesi”

0

Yıllar önce, Bayram Gazetesi diye bir adet vardı.

Yılın her günü çalışan gazeteciler, hiç olmazsa iki uzun dini bayramda dinlenirler, gazeteler yayımlanmaz, onun yerine Gazeteciler Cemiyeti tarafından çıkarılan Bayram gazetesi okunurdu.

Bu gelenek sonraları gazete patronlarının ve reklam servislerinin hesapları gereği ortadan kaldırıldı. Gazetecilerin ve o gazeteleri bvasan matbaadaki işçilerin bayramda dinlenme hakları ellerinden alındı.

Yeşil Gazete ekibi olarak biz de önümüzdeki dört gün boyunca tatildeyiz. Alternatif medya deyip geçmeyin, bizim de dinlenmeye ihtiyacımız var. Bu nedenle, bayram sonuna kadar Yeşil Gazete yine yayında olacak, ama gündemi her zamanki kadar yakında takip edemeyeceğiz, her zamanki kadar fazla yeni haber ve yazı girmeyeceğiz. Yani Yeşil Gazete’nin kendi Bayram Gazetesi’ni çıkaracağız. Hatta tatile yakışır daha keyifli haberler yapmaya, daha renkli manşetler atmaya, daha iç karartmayan yazılar yayımlamaya çalışacağız.

Ama burası Türkiye. Umarız tatsız gelişmeler olmaz, umarız tatlı bir bayram olur.

Öte yandan hayvan hakları açısından yılın kabusu olarak anlaşılabilecek günler yaşıyoruz yine. Sosya medyada Kurban bayramını kansız kutlama dilekleri dolaşıp duruyor. Kanlı bir bayramdan kim hoşlanır? Biz de size bu nedenle sevgili Aydan Çelik’in bir çizimini bayram kartı olarak seçtik zaten. Sadece insanların değil, hayvanların da bayramı olabilse keşke bu bayram…

İyi bayramlar!

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.