EmekManşet

Yeniköy Termik Santrali’nde bir işçi hayatını kaybetti

0
Kaynak: Sözcü

Muğla‘nın Milas ilçesine bağlı Yeniköy mahallesindeki Yeniköy Termik Santrali Elektrik Bakım Servisi‘nde teknisyen olarak çalışan evli ve iki çocuk babası 36 yaşındaki Emrah Soyal, elektrik panolarının bakımını yaptığı sırada elektrik akımına kapıldı ve yere düştü.

Sözcü‘den Yaşar Anter‘in aktardığına göre; arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Soyal’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Soyal’ın cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu‘na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, işyerindeki üç görevlinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

‣Muğla’daki termik santrallerin bilançosu

‣ Muğla’da kömür madenleri ve termik santraller son 34 yılda en az 45 bin erken ölüme neden oldu
‣ Kömürlü termik santrallerin 55 yıllık karnesi açıklandı: 200 bin erken ölüm, 4.8 trilyon sağlık maliyeti
‣ Yatağan Termik Santrali 48 köyü tarihi ve kültürüyle haritadan silecek
‣Muğlalılar kömüre karşı direnişte: 37 köy/mahalle yok edilme tehdidi altında 

Milas ilçesindeki Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerini YK Enerji işletiyor. Yeniköy Termik Santrali‘nin canlı yaşamına ve çevreye verdiği dolaylı ve doğrudan zararlar nedeniyle çevre aktivistleri yıllardır santralin ve santral için bölgeye yapılan maden ocağına karşı çıkıyor ve mücadele veriyor.

Health and Environment Alliance (HEAL) tarafından hazırlanan“Kronik kömür kirliliği Türkiye: Kümülatif sağlık etkileri” araştırması Türkiye’de kömürden elektrik üretimine bağımlılığının neden olduğu sağlık etkileri ve maliyetlerini ortaya koymuştu.

Rapora göre, Türkiye’de onlarca yıllık kronik kömür kirliliği, büyük ve kabul edilemez bir sağlık yüküne yol açtı.

Araştırmada Yeniköy Termik Santrali’nin sonuçlarına da yer verilmişti. Santralin 1986’dan beri 23 bin 595 kişinin erken yaşta ölümüne yol açtığı belirlendi. 36 yılda santralin yol açtığı toplam sağlık maliyeti 508 milyar TL.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.