ManşetTürkiye

Yeniden MHP Genel Başkanı seçilen Bahçeli: HDP açılmamak üzere kapatılmalı

0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen seçimli 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuştu.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef göstermeyi sürdürdü:

“HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür. Herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, gelecek nesillere namus görevidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) göndermesi hak, hukuk ve adaletin sesidir” 

Parlamenter sisteme geri dönüş olmayacağını söyleyen Bahçeli, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifleri eskiye kıvrılıştır, geleceğe dair söyleyecek bir şeyi olmayanların acıklı kıvranmasıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi siyasi, hukuki, ekonomik reformlarla kökleştirilmeli, güçlendirilmelidir” diye konuştu. 

Seçimli kurultayda tek aday olan Devlet Bahçeli, 1277 oyla yeniden genel başkan seçildi. 

Kılıçdaroğlu: Parti kapatma dönemini sonlandırmalıyız

Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı açılışına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yargıtay Başsavcılığının HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasını eleştirdi:

“Anayasa ‘siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır’, diyor. Siyasi, ekonomik, toplumsal görüşleri, her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla eğer demokrasiyi savunuyorsak, siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız.

Kapatma davası üzerine dün de DEVA Partisi lideri Ali Babacan, “Siyasi meşruiyet toplum desteği ile sağlanır. 6 milyon oy alan bir partiyi yargı yoluyla engellemeye çalışmak oy veren milletimize saygısızlıktır” ifadelerini paylaşmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.