KadınManşetYaşam

Yeni Zelanda’da ‘sevgiliden zor ayrılık’ yaşayan gençlere dört milyon dolarlık ‘travma desteği’

0

Yeni Zelanda hükümeti, sevgilisinden ayrılan gençlerin ayrılık sürecindeki travmaları kolay atlatabilmesi için üç yıl içerisinde dört milyon dolar harcamayı planlıyor.

İlişkisi henüz biten gençlerin yaşadığı veya yaşayabileceği acıları hafifletmek amacıyla ‘Love Better’ (Daha İyi Sev) isimli kampanya başlatan hükümetin Sosyal Kalkınma ve İstihdam Bakan Yardımcısı Priyanca Radhakrishnan, “Yaklaşık 1200’den fazla genç, erken aşk ve incinme deneyimleriyle başa çıkmak için desteğe ihtiyaçları olduğunu bize bildirdi” dedi.

Radhakrishnan, kampanya kapsamında üç yıl içerisinde dört milyon dolar harcanmasının planlandığını; kampanyanın gençlerin gelecekteki ilişkilerine daha olumlu katkı sunmayı amaçladığını söyledi.

Ayrılıkların, gençler arasında atlatılması zor bir imtihan olduğunu kaydeden Radhakrishnan, “Bu kampanya, diğer gençlere kendi güçlerini, öz değerlerini ve dirençlerini geliştirmelerinde ilham olabilir” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı, kampanyanın, aile içi ve cinsel şiddetle mücadeleye dair daha geniş bir stratejinin parçası olduğunu vurgulayarak “Bu yönde, utanç verici istatistikler var. Bu döngüyü kırmamız için bu konuya daha yenilikçi yaklaşmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yüzde 55 bir ilişkiyi ‘zarar görmeden’ bitirebileceğinden emin değil

2022’de hükümetin yaptırdığı araştırmaya göre, ülkedeki 16-24 yaşındakilerin yaklaşık yüzde 80’i bir ilişki içindeydi ve bunların yüzde 87’si ayrılmanın verdiği normal acının ötesine geçen zararlar yaşadı. Gençlerin yüzde 55’i bir ilişkiyi zarar görmeden bitirebileceklerinden emin değiller veya sadece “biraz eminler”.

Adalet Bakanlığı’na göre ise, Yeni Zelanda’da, her yıl 100 binden fazla aile içi şiddet vakası soruşturuluyor. Ülkede  2020’de polise 9 bin 723 cinsel şiddet ihbarı yapıldı, ihbar edenlerin yaklaşık yarısının ise olay sırasında 18 yaşın altında olduğu belirtiliyor.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.