KadınLGBTİ+Manşet

Yeni Zelanda Başbakanı kadın tanımlaması yapmayı reddetti: İnsanlar kendilerini tanımlar

0
kadın

Yeni Zelanda‘da iktidardaki İşçi Partili Jacinda Ardern‘in istifasıyla ocak sonunda başbakanlık koltuğuna oturan Chris Hipkins, basın toplantısı sırasında bir gazetecinin ‘kadın’ tanımı sorusuyla karşılaştı.

“Siz ve hükümetiniz kadın tanımını nasıl yapıyorsunuz” sorusu yöneltilen Başbakan Hipkins, “Dürüst olmak gerekirse, bu soru beklemediğim yerden geldi” dedi.

“Biyoloji, cinsiyet, toplumsal cinsiyet…” diye başladıktan sonra bir süre susan Hipkins, “İnsanlar kendilerini tanımlar, insanlar kendi cinsiyetlerini tanımlar” diye devam etti.

‣ Yeni Zelanda Parlamentosu’nun yarısı kadın, yüzde 11’i LGBTI+

Tekrar kadın tanımlaması yapması istenince, “Herkesin kimliği kendine” diyen İşçi Partili Başbakan, “Bu soruyu beklemiyordum, bu yüzden cevabını önceden formüle ettiğim bir şey değildi. Ama cinsiyet kimliği açısından, insanlar kendi kimliklerini kendileri tanımlar” diye ekledi.

Kadın tanımlaması yapmayan Hipkins, Ocak 2023’te kadın Başbakan Jacinda Ardern’in yerine gelmişti.

‣ Ardern’den veda: Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins

Olimpiyat‘a transseksüel olduğunu açıklamış sporcu gönderen ilk ülke olan Yeni Zelanda’da, transseksüel sporcuların cinsiyet kimliklerini kanıtlamaları gerekmeden kendilerini özdeşleştirdikleri cinsiyette toplum sporlarına katılabileceği kararı uygulanıyor.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.