EkolojiManşet

Yeni rapor: Büyük moda şirketleri yeşil hedeflerde geride kalıyor

0
Fotoğraf: Shutterstock

Business of Fashion tarafından pazartesi günü yayınlanan yeni bir rapora göre, borsaya kayıtlı en büyük 15 moda şirketi Paris İklim Anlaşması ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin sosyal ve çevresel hedeflerini karşılama konusunda oldukça geri durumda.

Moda endüstrisi, tüketiciler ve hükümetler tarafından artan bir baskı altında. Dünya Ekonomik Forumu tarafından alıntılanan istatistikler, endüstrinin küresel sera gazı emisyonlarının en az yüzde 4’ünden sorumlu olduğunu gösteriyor.

Şirketler puanlandı

Moda endüstrisi hakkındaki çevrimiçi bir yayın olan Business of Fashion ise birçok markayı sebep oldukları emisyonlar, atıklar, işçi hakları, su ve malzeme kullanımı gibi konularda puanlandı.

Markaların 100 puan üzerinden aldığı notlarla sıralandığı analizde şirketlerin bilgi paylaşımında ne kadar şeffaf oldukları da bir değerlendirme ölçütü olarak yer aldı.

Fotoğraf: Shutterstock

Under Armour en düşük puanı aldı

İncelenen şirketler arasında Kering 49 ile en yüksek puanı Under Armour ise 9 ile en düşük puanı aldı. Şirketlerin ortalaması ise 36 oldu.

Rapor, şirketlerin hedeflere ilişkin bilgileri ifşa etme olasılıklarının, onları gerçekleştirmeye yönelik somut eylemlerden daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Raporda, “Saydam olmayan uygulamalar ve neyin ‘iyi’ ilerlemeyi oluşturduğunun belirsiz tanımları, işleri daha da karmaşık hale getirerek, endüstrinin nerede olduğuna ve eylemini düzeltmek için hangi adımların gerekli olduğuna dair net bir resim oluşturmanın önüne geçiyor” ifadeleri yer aldı.

Nike ve Kering şeffaflıkta üst sırada

Kering ve Nike şeffaflık konusunda en iyi performansı gösterirken, PVH Corp, Levi Strauss ve VF Corp emisyonları azaltma çabalarında en üst sırada yer aldı.

Under Armour ise LVMH’nin bir puan daha düşük olduğu işçi hakları dışındaki tüm sıralamalarda en düşük puanı aldı.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.