Doğa MücadelesiManşet

Yeni Foça Forum ve EGEÇEP’den LNG tesisine karşı, ‘Yaşamı Savunuyoruz’ yürüyüşü

0

Yeni Foçalılar Kolin’in Çakmaklı Koyu’nda yapımını sürdürdüğü sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama ve dağıtım tesisine yürüdü.

21

“Yaşamı savunuyoruz” pankartı ile Gencelli Köyü Kızılburun mevkiinde devam eden iskele çalışmalarının olduğu bölgeye yürüyen Yeni Foça Forum üyesi yaşam savunucularına EGEÇEP’liler de destek verdi. Çakmaklı benzinlik önünden faaliyetin sürdüğü Kızılburuna kadarlık yaklaşık 1 km’lik yolu “Kolin gidecek Yeni Foça yeşille güzelleşecek”, ” Sermayeye değil insana hizmet” sloganları ile yapılan yürüyüşün ardından burada gerçekleştirilen basın açıklamasını Foça Forum Yürütmesinden Özgür Küçüktülü okudu.

Ülkenin en güzel koylarından birisi olan Çakmaklı’nın yanı başında her biri ağır tahribatlara yol açan sanayi tesislerinin olduğunu aktaran Küçüktülü, bunlar yetmezmiş gibi bu kez doğrudan yaşamı hedef alan bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.

Soma Yırca’da 6 bin zeytin ağacını bir gecede kesen Kolin şirketinin, Kyme antik kentinin yanı başında Çakmaklı Koyundaki Kızılburunu gözüne kestirdiğini kaydeden Küçüktülü, şirketin burada LNG depolama ve dağıtım tesisi yaptığını belirtti. Küçüktülü, “Tesis tamamlandığında koya her yıl 250 bin m3 kapasiteli 70 tanker gelecek. İçi son derece tehlikeli sıvı LNG ile dolu olan bu tankerlerin yarattığı tehlike ve tehdit çok büyük. Zaten ağır çevre tehdidi altındaki bölgemize yaşam, tüm canlılar büyük bir riske atılacak. Zaten yok olmakta olan balıklar tamamen bitecek, turizm çökecek, 2 bin yıllık Kyme antik kenti karanlığa gömülecektir. Bu tesis bittiğinde Gencelli Koyuna Aliağa ve Yenifoçayı yok edecek bir bomba yerleştirilmiş olacaktır” dedi.

Tesisin yaratacağı tehlikelerin yöre halkına anlatılmadığını ve bir oldu bitti ile karşı karşıya olduklarını aktaran Küçüktülü, Yeni Foça Forum olarak bu projenin durdurulması için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.