DünyaManşet

Yemen’de 2 camiye bombalı saldırı: 137 ölü

0

Yemen’in başkenti Sana’da, Şii Husilerin toplandığı iki camiye düzenlenen intihar saldırısında 137 öldü, 345 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

9.yemen.intihar saldırısı

Saldırılar başkent Sana’nın en büyük camilerinden olan Haşuş ve Bedir camilerinde, Cuma namazı için toplanıldığı sırada gerçekleşti. İntihar saldırılarında en az 137 kişi hayatını kaybederken, 345 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları, iki camide üç ayrı patlamanın meydana geldiğini aktardı. Reuters’ın haberine bombalı saldırıları terör örgütü IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

Yemen’de İran destekli Şii Husiler, 4 aydan uzun bir süredir başkent Sana’yı elinde bulunduruyor. Hükümet ile başkente giren Husiler arasında 21 Eylül 2014’te “Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması” imzalanmıştı.

Yemen ordusu ile Husiler arasındaki çatışmalar ülkede karışıklık çıkarırken, diyalog görüşmelerinin kilit ismi Cumhurbaşkanı Hadi’nin özel kalem müdürü Ahmed Avad Bin Mübarek’in 17 Ocak’ta kaçırılmasıyla gerilim iyice tırmandı.

Cumhurbaşkanı Abdrabbu Mansur Hadi ve Başbakan Halit Bahhah’ın hükümeti, Husilerin ülkeyi silah baskısıyla otorite altında tutmasını protesto ederek eş zamanlı istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak parlamento toplanamadığı için istifalar hiçbir zaman resmileşmedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.