ManşetTürkiye

Yelken kulübü için özelleştirme kararı-Şerdil Dara Odabaşı: Kimse buraya ‘çökmesin’ diye biz talibiz

0

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kalamış Yelken Kulübü için alınan özelleştirme kararına tepki gösterdi.

Odabaşı, “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadıköy Belediyesi olarak yeşil alanı korumak şartıyla biz talibiz” ifadelerini kullandı.

KA.DER toplantı düzenledi

Gazete Kadıköy‘de yer alan habere göre, 10 yıl önce alınan Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı süreci hala devam ederken, Kalamış Yelken Kulübü için de özelleştirme kararı alındı.

Bu karar, 21 Mayıs 2020’de Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yayımlanmıştı.

Bu duruma ilişkinde Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) tarafından “Fenerbahçe Kalamış Yaşam Alanlarımıza Ne Oluyor?” başlıklı çevrimiçi bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve önceki Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

‘Burası zaten özelleştirilmiş bir yer’

Toplantıda söz alan Odabaşı, yelken kulübünün zaten özelleştirilmiş bir yer olduğuna ve buna da karşı çıkılması gerektiğine işaret etti:

Mevcut haliyle kullanılan yerin mülkiyeti kamuda. Fakat bir özel işletme tarafından işletiliyor. Burası zaten ‘özelleştirilmiş’ bir yer. İnsanların bu alanı kullanması zaten sınırlı. Bizim sadece özelleştirmeye değil, buna da karşı çıkmamız gerekiyor.”

‘Biz talibiz’

Kadıköy Belediye Başkanı, söz konusu bölgeye yeşil alan yaratmak şartıyla talip oldukları dile getirdi:

Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadıköy Belediyesi olarak buraya talibiz. Yarın Kadıköylülerle beraber biz buranın işletmesine, mevcut halini koruyarak, bir metrekare ek inşaat yapmayarak talibiz. Kamunun kamuya devri çok rahat şekilde olabilir. Eğer niyetleri varsa, Kadıköylülerin seçtiği yönetime emanet etmek üzere burayı Kadıköy Belediyesi’ne verebilirler. Biz herhangi bir inşaat yapmadan, mevcut alanı yenileyerek, burayı günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlayarak, hatta mevcut alandan yeşil alan yaratmak şartıyla buraya talibiz.”

‘Yargı umarım özgür iradesi ile karar verir’

Kadıköy Belediyesi’nin tüm paydaşlarla ortak çalışmaya hazır olduğunun altını çizen Şerdil Dara Odabaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tüm dünya yeşil alanlara, sosyal alanlara daha fazla yer açarken, biz elimizdeki bu alanı birilerine devrediyoruz. Bunu çok iyi anlatıp, doğru bir zeminde savunmamız gerekiyor. Kadıköy Belediyesi tüm paydaşlarla ortak çalışmaya hazır. Bunu doğru bir şekilde anlatabilirsek, bu pandemi koşullarında bu yapılanın yanlış olduğunu gösterebilirsek inanıyorum ki Kadıköylünün gücüyle beraber, ‘geleceğimizi çalma operasyonundan’ vazgeçecekler. Yargı umarım özgür iradesi ile karar verir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.