ManşetTürkiye

Bodrum’da 490 bin metrekarelik özelleştirme

0

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Muğla’nın Bodrum ilçesi Ortakent Mahallesi’nde yer alan toplam 439 bin 803 metrekare yüzölçümlü 14 adet parseli özelleştirilme kararı aldı.

Pazarlık usulüyle ihaleye girecekler için geçici teminat bedeli 60 milyon TL olarak belirlendi. İhalenin şartnamesi 50 bin TL ödenerek alınabilecek. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre en büyüğü 76 bin 863 metrekare olan parsellerin, en küçüğü altı bin 206 metrekareden oluşuyor. Araziler, Aktur İnce Burun Plajı’na bitişik alanda bulunuyor.

ANKA’nın aktardığına göre; şartnamede ihalenin, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Şartnameye göre ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılarak açık artırmayla sonuçlandırılacak. İhale şartnamesi bedeli 50 bin TL, geçici teminat bedeli ise 60 milyon TL olarak belirlendi.

İhale taksitle ödemeye açık

Şartnameye göre teklifler Türk lirası cinsinden verilecek ve ihale bedeli peşin veya vadeli olarak ödenebilecek.

Vadeli ödemelerde; ihale bedelinin asgari yüzde 40’ı peşin, vadeye bırakılan tutarı ise on iki ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok kırk sekiz ayda ödenebilecek. İhale bedelinin vadeye bağlanan tutarına yıllık yüzde 24 oranında vade farkı uygulanacak.

Taşınmazlar ‘askeri yasak ve güvenlik bölgesi’ içerisinde

Son teklif tarihinin 19 Ekim 2022 olduğu ihalenin şartnamesinde, “Ayrıca taşınmazların tapu kaydının ‘beyanlar/şerhler’ hanesinde Askeri yasak ve güvenlik bölgesi içinde kalmaktadır. 2565 sayılı Kanunun 28. maddesi gereğince belirtilen alan içerisinde kalmaktadır” hükmü yer almaktadır. Tapu kayıtlarının beyanlar/şerhler hanesinde yer alan bu şerh nedeniyle ihaleye katılacak olan gerçek ve tüzel kişilerin 2565 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, taşınmazların mülkiyetini edinip edinemeyeceklerini ihaleye teklif vermeden önce araştırmaları gerekmektedir” uyarısında da bulunuldu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yeniden ihaleye çıkarılıyor

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın da ihalesini duyurdu. Son teklif verme tarihinin 27 Eylül 2022 olduğu özelleştirmede geçici teminat bedeni 75 milyon Türk lirası olarak belirlendi.

Daha önde Koç Holding‘e verilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Ocak 2022 tarihinde iptal edilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.